characters characters

Brasov: Spectacol de teatru de papusi japoneze, la Teatrul Arlechino

07 octombrie 2009    |   855 vizualizări
 

Iubitorii teatrului japonez traditional sunt invitati la o prelegere si o demonstratie de teatru de papusi Ningyo Joruri si Bunraku, sustinuta de Asociatia de teatru Bunraku, din Japonia.

Cu ocazia vizitei Asociatiei de teatru din Japonia, la Brasov vor avea loc mai multe manifestari la care este asteptat publicul larg. Printre acestea se numara si cea de vineri, de la Teatrul Arlechino, care se va desfasura intre orele 19.00 si 21.00.

Manifestarile sunt organizate cu prilejul Anului prieteniei dintre Japonia si tarile dunarene si al Aniversarii a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Japonia si România.

Teatrul japonez de papusi, cunoscut sub numele de Ningyo Joruri sau Bunraku, are o istorie de mai multe secole. Denumirea de „ningyo joruri“ denota elementele componente ale teatrului deoarece „ningyo“ inseamna papusi si „joruri“ este tradus prin textul dramatic si arta de a-l prezenta. In prezent, teatrul japonez de papusi este cunoscut sub numele de „bunraku“, termen care desemna initial teatrul unde aveau loc reprezentatiile cu papusi. Papusarii din Japonia manuiesc papusi care au dimensiuni ce depasesc jumatate sau doua treimi din statura umana.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu