characters characters

Biosfera in miscare - un proiect comunitar ce prezinta relatia cu mediul inconjurator, dansata de copiii din Rasnov

17 noiembrie 2022    |   380 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Biosfera in miscare
In luna decembrie se da startul Biosfera in miscare, un proiect comunitar de educatie artistica si de mediu ce isi propune sa aduca in atentia comunitatii relatia cu mediul inconjurator vazuta si povestita prin filtrul unui grup de 15 copii cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani, din clasele primare ale scolilor din Rasnov. Prin discutarea problemelor de mediu dintr-o perspectiva artistica, cei mici devin constienti de rolul lor in imaginarea de solutii in ceea ce priveste criza climatica si le pot pune in practica intr-un context plin de speranta, responsabilitate, grija si solidaritate.

Pornind de la faptul ca educatia de mediu in scoli este predata doar in cadrul orelor de stiinte ale naturii si, de cele mai multe ori, este limitata la explicarea efectului de sera si a potentialelor consecinte dezastruoase ale cresterii temperaturii globale, Biosfera in miscare creeaza un context artistic pentru discutarea problemelor de mediu cu copiii, care va avea un rol esential in implicarea lor si in crearea unei noi perspective asupra schimbarii climatice.

Biosfera in miscare antreneaza un grup de copii din clasele primare de la scolile 2 si 3 din Rasnov pentru realizarea unui spectacol de dans contemporan alaturi de trei dansatori profesionisti si un educator de mediu. Impreuna cu acestia, vor colabora pentru a crea narativul si coregrafia spectacolului iar scenografia va fi creata de un artist vizual din materiale reciclate. Spectacolul va avea trei reprezentatii in scoli care vor implica si elevii spectatori intr-o maniera ludica la dialoguri despre provocari actuale si care ii afecteaza in mod direct cum ar fi poluarea raului Ghimbasel, dar si despre eco-responsabilitatile si eco-oportunitatile ce deriva din faptul ca Rasnovul se afla in vecinatatea unor arii protejate.

Atelierele de cunoastere si introducere in lumea dansului si a educatiei de mediu se vor desfasura intre 5 si 16 decembrie la Centrul Schubz din Rasnov iar trainerii sunt Anamaria Guguian, Oana Baluta si Amar Romascan (dans contemporan) si Luminita Tanasie (educatie de mediu) iar repetitiile pentru spectacol vor avea loc in ianuarie – februarie 2023. Biosfera in miscare este creat si implementat de grupul de initiativa Biosferele, format din Anamaria Guguian, performer, coregraf si fondatoarea I Dance You, proiect de educatie prin miscare si dans-terapie, Luminita Tanasie, educator de mediu, specialist comunicare si educatie, cu o experienta de 18 ani in organizatii si proiecte de conservarea naturii si Oana Baluta, performer & director artistic pentru asociatii culturale, fondatoarea Madira, proiect de sustinere a mamelor artiste.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Kiss FM Brasov, IQads, Spotmedia, PRwave, Iqool, Happ.ro, clopotel.ro, suntparinte.ro, Biz Brasov, brasovstiri.ro, NewsBV, La pas prin Brasov, danielurda.ro, fwdBV.

Proiectul este finantat prin Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati, un program coordonat la nivel national de Federaţia Fundatiile Comunitare din Romania - FFCR, finantat de Lidl Romania si implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Brasov.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu