characters characters

Rezultatele elevilor romani la Balcaniada de Matematica pentru Juniori 2022

02 iulie 2022    |   680 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Olimpiada Balcanica de Matematica 2022
Lotul olimpic de juniori al Romaniei a obtinut un palmares absolut impresionant la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie): patru medalii de aur (dintre care doua cu punctaj maxim), doua medalii de argint si locul I in clasamentul pe natiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).

Acest punctaj stabileste un record in istoria competitiei in privinta scorului general pe echipe, echipa Romaniei fiind prima care reuseste sa-l atinga.

Elevii medaliati cu aur sunt Aida Mitroi (Scoala Gimnaziala Nr.16 „Take Ionescu” din Timisoara), Victor-Vasile Dragos (Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionut Stoleriu (Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi) si Andrei Vila (Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Aida Mitroi si Victor-Vasile Dragos au incheiat probele de concurs cu punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au fost adjudecate de David Ghibu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Emanuel Mazare (Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Pitesti).

Toti cei 6 componenti ai lotului sunt elevi in clasa a VIII-a.

Echipa a fost coordonata de prof. Marius Perianu (Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti) - deputy leader si Cristian Lazar (Colegiul National din Iasi) - observator.

La editia din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori (competitie rezervata elevilor cu varste sub 15 ani si jumatate) au participat concurenti din 18 tari (11 tari cu statut de membru: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croatia, Franta, Kazahstan, Kargazstan si Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regula, din 6 elevi, iar tara-gazda poate inscrie doua echipe in concurs.

*Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu