characters characters

Bacalaureat 2020. Cum s-a desfasurat proba obligatorie a profilului

25 iunie 2020    |   441 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Bac 2020 Proba obligatorie
Ieri, 24 iunie, s-a desfasurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat - E)c), sesiunea iunie - iulie 2020. 138.104 candidati au sustinut aceasta proba, iar 5.935 de candidati nu s-au prezentat. Dintre acestia, 57 se afla in izolare, iar 5 candidati erau spitalizati/in carantina.

Nu s-au inregistrat cazuri in care temperatura sa depaseasca valoarea maxima de 37.3̊ C. Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 105 candidati.

Subiectele si baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Ultima proba, cea la alegere a profilului, va avea loc azi, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afisate marti, 30 iunie, pana in ora 12.00. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale prin anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 30 iunie, in intervalul orar 16:00 - 19:00 si in data de 1 iulie, in intervalul orar 8:00 - 12:00. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta cu nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 5 iulie.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu