characters characters

Aur si argint pentru romani la Olimpiada de Stiinte de la Göteborg

19 aprilie 2010    |   489 vizualizări
In perioada 11-17 aprilie 2010, la Göteborg (Suedia), Romania a participat pentru prima data la Olimpiada de Știinte a Uniunii Europene, o competitie care a reunit elevi din 20 de tari.
 
Lotul Romaniei a fost format din sase elevi, reprezentanti ai unor prestigioase unitati scolare din tara. Concursul s-a desfasurat pe echipe formate din cate trei elevi, fiecare dintre acestia concurand la cate una din disciplinele fizica, chimie si biologie. Doua dintre echipe au iesit castigatoare, una obtinand aurul, cealalta argintul.

Echipa medaliata cu aur a fost formata din Tudor Giurgica-Tiron - Colegiul National Iasi, Ana Maria Istrate - Colegiul National Emil Racovita din Iasi si Silvia Scoarta - Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti. Echipa medaliata cu argint i-a avut in componenta pe Mihai Racoreanu - Colegiul National Vasile Alecsandri din Galati, Diana Ivanoiu - Colegiul National Zinca Golescu Pitesti, George Silvian Baldac - Liceul Teoretic Neagoe Basarab din Oltenita.

Rezultatele obtinute de elevii romani demonstreaza inca o data faptul ca Romania prezinta un potential de resurse umane de exceptie, care de fiecare data reuseste sa obtina premii importante la toate competitiile internationale la care participa.

Sursa: www.cotidianul.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu