characters characters

Au inceput inscrierile la competitiile nationale si internationale de antreprenoriat pentru tineri

17 ianuarie 2020    |   609 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

business plan challenge 2020
Junior Achievement incurajeaza dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale tinerilor prin participarea echipelor de elevi si studenti la competitii nationale si internationale de antreprenoriat sub umbrela #antreprenorJUNIOR

Alaturi de burse pentru participarea la finalele europene ale celor mai mari competitii de profil, antreprenorii JUNIORI vor primi suport, mentorat si investitii pentru startupurile lor Antreprenoriatul, motor de bunastare

Furnizor de educatie antreprenoriala de peste 100 de ani, Junior Achievement (JA) incurajeaza si sprijina tinerii antreprenori sa dezvolte afaceri. Prin programe educationale derulate in scoli si universitati, programe learning by doing si project based si competitii scolare precum Business Plan Challenge si Compania Anului, antreprenorii JUNIORI elevi si studenti piloteaza lansarea pe piata a ideilor lor pentru produse si servicii.

Antreprenoriatul reprezinta un motor de crestere a bunastarii. Conform datelor Eurostat, dupa 3 ani, o companie din Romania are, in medie, 4 salariati – peste media europeana. Aceeasi sursa indica peste 80.000 de companii deschise de romani intr-un an si 67.000 de companii inchise. Sustenabilitatea devine esentiala si poate fi obtinuta prin educatie.

Beneficiile participantilor

Pe parcursul competitiei Business Plan Challenge, tinerii beneficiaza de consultanta din partea specialistilor voluntari din mediul de business, au acces la cursuri blended learning si sustin testarea europeana Entrepreneurial Skills Pass. Competitia le da posibilitatea sa ajunga in finala etapei nationale, sa participe la finala europeana din 2020 (Lisabona – sectiunea elevi si Atena – sectiunea studenti) si sa castige premii si investitii de peste 50.000 USD.

Etapele competitiei

Pentru inscrieri este necesara formarea unor echipe de cel putin 3 elevi (16-19 ani), respectiv de 2 studenti (19-30 ani). Aceste echipe, coordonate de un profesor, trebuie sa dezvolte un plan de afaceri si sa inregistreze un business pitch, pe care sa le inscrie pe pagina competitiei Business Plan Challenge pana la 20 februarie 2020. Finalistii competitiei Business Plan Challenge participa la competitia Company of the Year 2020. Acestia intra in incubatorul de afaceri BizzFactory, iar cele mai bune echipe care inregistreaza vanzari sau dezvolta un prototip functional participa la finala nationala. Castigatorii vor fi premiati pe 26 mai, pe scena Ateneului Roman.

Rezultate asteptate

Peste 20.000 de elevi si studenti participa in fiecare an la programele Junior Achievement de educatie antreprenoriala si formeaza sute de mini-companii. Acestia continua dezvoltarea planurilor de afaceri sau folosesc cunostintele acumulate si introduc bunurile sau serviciile lor pe piata reala.

Programele si competitiile Junior Achievement de educatie antreprenoriala sunt sustinute de Accenture, Bayer Fund, Citigroup Foundation, EY, FedEx, Metropolitan Life si Romanian-American Foundation. Specialistii acestor organizatii le ofera antreprenorilor JUNIORI informatii de business si feedback, atat la clasa, cat si prin participarea la webinarii si sesiuni de consultanta.

Competitiile Junior Achievement se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii, fiind incluse in Anexa 5 la OMEN 5092 / 30.08.2019 si in Calendarul Olimpiadelor si Concursurilor Scolare fara finantare MEC Nr. 41.849/10.12.2019.

Despre JA Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, care dezvolta in Romania programele internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala si dezvoltare a abilitatilor pentru viata si profesie.

39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, peste 200.000 de elevi din 1.700 de scoli publice beneficiaza anual, gratuit, de aceste programe, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, institutiile de invatamant si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu