characters characters

Asociatia parintilor din Sf.Gheorghe organizeaza un mars de protest fata de criza din invatamant

14 octombrie 2009    |   792 vizualizări

O asociatie de parinti din Sfantu-Gheorghe organizeaza, vineri, un mars de protest in fata Primariei din municipiu, fata de criza din invatamant si in semn de solidaritate cu cadrele didactice.

Presedinta Asociatiei Parintilor din Sf.Gheorghe, Vass Maria Izabella, a declarat ca pedagogii au inceput noul an scolar plini de incertitudini si stres, amenintati de concediu fara plata si cu diminuarea salariilor sau reducerea posturilor, fapt care afecteaza si parintii si copiii.

"Daca va avea loc, reducerea numarului cadrelor didactice ar avea ca urmare comasarea claselor  si chiar inchiderea institutiilor de invatamant.Avem retineri cu privire la atitudinea ministerelor responsabile, fiindca nu au purtat discutii productive cu reprezentantii pedagogilor, numai cand acestia recurg la ultima forma de protest, greva. In aceste situatii apar conflicte intre parinti si pedagogi, aceasta impiedicand formarea unei relatii de parteneriat educational", sustine Vass Maria Izabella, presedinta Asociatiei.

Ea spune ca parintii nu sunt de acord cu faptul ca termenul de depunere a actelor pentru solicitarea ajutorului de rechizite asigurat de lege a fost doar 5 zile, pentru  ca nu a fost de ajuns ca parintii sa procure actele doveditoare si in acelasi timp sa si depuna aceste acte.

Asociatia parintilor va inainta, vineri, Prefecturii si o petitie - "Copiii nostri sa nu fie victimele crizei", in care solicita ca ministerele sa poarte discutii constructive cu toti factorii responsabili care duc la criza din invatamant. Ei vor ca, din acest an scolar, hotararile luate cu impact direct asupra elevului parintilor si institutiile de invatamant sa respecte in primul rand calitatea procesului instructiv educativ.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu