characters characters

Arad: Scoala continua si dupa ore

09 octombrie 2009    |   1317 vizualizări

Programul „After School” a devenit o necesitate pentru parintii aradeni tot mai ocupati. Tot mai multe scoli din Arad ofera servicii contra cost. Parintii sunt multumiti de faptul ca nu mai pierd ore in sir pentru temele micutilor.

Elevii aradeni raman tot mai mult la scoala. In ultima perioada a crescut numarul solicitarilor venite din partea parintilor aradeni, de a-si lasa micutii in grija invatatoarelor si dupa orele de curs.

De exemplu, una dintre institutiile de invatamant care practica acest gen de program este Scoala Generala nr. 4 din Arad. Cu bani putini, parintii scapa de grija temelor. „Am avut tot mai multe solicitari in acest sens. De program beneficiaza elevii claselor I-IV. Acestia raman dupa ore impreuna cu invatatoarele lor, isi fac temele, mananca, se pot odihni sau juca in curtea scolii. Prin acest program, incercam sa-i ajutam pe elevii nostri sa se si recreeze. La ora actuala, avem inscrisi in program aproximativ 45 de elevi”, a declarat in aceasta dimineata Ioan Muresan, directorul Scolii Generale nr 4.

Program extins
In municipiul Arad, exista aproximativ opt insitutii de invatamant inscrise in programul „After School”. De asemenea, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Arad ne-au declarat ca si in judet, mai precis la Ineu, Nadlac si Lipova sunt scoli generale unde invatatorii raman cu elevii lor si dupa orele de scoala.
„Institutiile de invatamant nu au nevoie de aprobarea noastra pentru a intra in programul «Scoala dupa Scoala»”. Daca exista solicitari din partea parintilor, conducerea scolii poate implementa foarte usor acest program. De regula, elevii care raman sa-si faca temele dupa ore, mananca, dorm si se joaca, tot la scoala”, a declarat Nicolae Pellegrini, director adjunct al ISJ Arad.

Costuri reduse
Parintii spun ca merita sa scoata din buzunar cate 10 lei pe zi, acesta fiind tariful aplicat de majoritatea scolilor, in conditiile in care micutul lor vine acasa pregatit din toate punctele de vedere.
„Lucrez toata ziua, atat eu cat si sotul meu, de aceea am ales sa-mi inscriu baietelul la acest program si sunt foarte multumita”, a declarat Gabriela Voinea din Arad.

10 - lei pe zi, atat costa programul prelungit „After School” in majoritatea institutilor. In acesti bani este inclusa si masa de pranz a micutilor.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu