characters characters

Al doilea semestru de scoala vine cu un alt bacalaureat

12 aprilie 2010    |   384 vizualizări

Luni, copiii se intorc in banci pentru cel de-al doilea semestru, in care liceenii vor sustine alte probe din Bac-ul „de tip nou”. Tot luni, noua lege a educatiei intra in parlament.


Elevii se intorc luni in banci, pentru semestru al doilea, dupa o saptamana de vacanta. Si profesorii buzoieni se intorc la catedre, dupa o luna in care au protestat pentru a-si primi drepturile salariale castigate in instanta.

Chiar daca situatia lor nu s-a rezolvat inca, ministrul educatiei, Daniel Funeriu, le-a promis un act normativ care sa prevada plata „despagubirilor”.

Vine a doua proba de bac

Clopotelul va suna pentru ultima data in acest an scolar vineri, 11 iunie, cand va incepe vacanta de vara. Pana atunci mai e destul, iar, emotiile cele mai mari le vor avea liceenii de a XII-a: la o saptamana dupa inceperea scolii, ei vor trebui sa sustina a doua proba orala din cadrul noului bacalaureat - cea de competente digitale.

Mai exact, in perioada 19-29 aprilie, laboratoarele de informatica vor fi ocupate de copiii care vor incerca sa obtina un certificat de competente digitale. Dupa aceea, candidatii vor trebui sa demonstreze si cunoasterea unei limbi straine, la proba ce va fi sustinuta intre 31 mai si 4 iunie.

Bac-ul 2010 aduce schimbari si la probele scrise, care sunt doar trei la numar, in loc de cinci: la limba romana, matematica pentru real si istorie pentru uman si proba materiei de profil.

Cei care vor fi in clasa a XII-a anul viitor vor avea parte de un examen de maturitate si mai simplu, cu doar doua probe scrise, dar interdisciplinare.

„Examenul” din parlament

Pana la vacanta - de data aceasta parlamentara - care va incepe tot in iunie, emotii vor avea si reprezentantii Ministerului Educatiei. Asta pentru ca, luni, legea educatiei nationale va intra in parlament.

„Nu adoptarea legii este problema, aplicarea e greul”, a aratat ministrul Daniel Funeriu joi, in ultima zi de dezbatere publica a actului normativ.

Sindicalistii din educatie sunt insa in continuare nemultumiti de noul proiect de lege.  


Sursa:www.evz.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu