characters characters

Afara din scoli cu manualele proaste!

31 martie 2010    |   615 vizualizări


Virgulele intre subiect si predicat, cacofoniile, mesajele misogine si exprimarile incoerente sunt doar cateva dintre greselile pe care copiii dumneavoastra le invata la scoala. Cu informatii ramase in urma evenimentelor, cu fraze lipsite de logica ori cu mesaje care-i bulverseaza pe elevi, manualele sunt nefolositoare si aruncate in sertare.


Elevii spun ca multe dintre manuale sunt greoaie, motiv pentru care nici nu le deschid. Indiferent ca sunt pentru geografie, fizica, limba romana, istorie sau religie, cartile scolarilor sunt pline de greseli si de cerinte pe care numai autorii lor le inteleg. Un exemplu de manual prost conceput este cel de fizica pentru clasa a VII-a. „Cartea contine numai experimente fara sa-ti explice nimic despre cum trebuie sa aiba ele loc. Nu ai cum sa faci asa ceva daca nu intelegi cum sa le faci", a spus Alex Constantinescu, elev in clasa a VII-a la Scoala Generala nr. 79 din Capitala.


Limba moarta si neexplicata

Tot la gimnaziu, dar de aceasta data pentru Istoria de clasa a V-a, limbajul superior folosit in predarea lectiilor ii determina pe copii sa nu invete la aceasta disciplina.


„Numarul mare de cuvinte neintelese, normal ca nu ii apropie pe elevi de istorie, ci ii indeparteaza. Copiii nu se plang de dificultatea manualului, ei, pur si simplu, nu mai invata", a spus Mihai Parvulescu, profesor de istorie la Scoala Generala nr. 16 din Timisoara. La clasa a VIII-a, cele mai proaste carti scolare sunt cele de biologie. „E un manual vechi si multe lectii din programa scolara nici nu se regasesc in el. Il folosim numai pentru exercitii", a declarat Diana Serbanescu, una dintre elevele de la profilul real, de la Scoala nr. 79.


Elevii mai spun ca nici manualul de latina nu este mai bun, pentru ca are multe lectii unde gramatica nu este suficient explicata. „Daca vrei sa inveti singur dupa manual, nu ai cum. De exemplu, conjugarile sunt trantite acolo si gata. Daca nu-ti explica cineva, n-ai cum sa stii cum se folosesc", a mai spus Diana Serbanescu.

Articol integral:www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu