characters characters

Adio, teze unice

04 noiembrie 2009    |   614 vizualizări
 

Tezele cu subiect unic vor fi inlocuite cu testari nationale, dupa modelul evaluarilor internationale.


Potrivit unui Ordin al Ministerului Educatiei, calendarul evaluarii nationale a elevilor de clasa a VIII-a cuprinde perioada normala de evaluare ce va avea loc in intervalul 4-12 mai, si una speciala, programata intre 25 mai si 2 iunie. Prima perioada de evaluare va debuta pe 4 mai 2010, cu o proba scrisa la limba si literatura romana. Pe 6 mai va avea loc testarea la limba si literatura materna, iar pe 12 mai, evaluarea la matematica, ambele fiind probe scrise. Evaluarea speciala a elevilor de clasa a VIII-a va incepe pe 25 mai 2010, cu proba la limba si literatura romana. Pe 27 mai se va desfasura proba la limba si literatura materna, iar pe 2 iunie elevii se vor confrunta cu proba la matematica.

 

„Evaluarea nationala la care vor participa elevii de clasa a VIII-a este structurata dupa modelul testarilor internationale standardizate, de tip PISA. In media de admitere in liceu, pentru promotia din 2010, media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a va reprezenta 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a va avea o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII va conta in proportie de 50%“, a precizat Alexandru Gadar, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj.


Subiectele pe care le vor avea de rezolvat elevii trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte: sa fie alcatuite dupa modelul evaluarilor internationale, sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare, sa aiba un nivel mediu de dificultate si sa permita rezolvarea in 120 de minute.
Reprezentantii ISJ Dolj au precizat ca evaluarea elevilor de clasa a VIII-a se va face de catre dascalii de la clase in incinta unitatii de invatamant, iar admiterea la liceu va fi computerizata. „Media de admitere la liceu a elevilor care sunt in prezent in clasa a VII-a, deci a promotiei 2011, se va face tinand cont de rezultatele testelor nationale, in proportie de 50%, si de media claselor V-VIII - tot 50%“, a adaugat Gadar.

Sursa: www.gds.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu