characters characters

10 ani in sprijinul talentelor matematice. Reincepe tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro!

16 august 2019    |   643 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Tabara Viitori Olimpici 2019
De 10 ani in sprijinul tinerelor talente, tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro isi redeschide portile pe 19 august, la Campulung Muscel.

Tabara reprezinta etapa finala a concursului Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat in parteneriat Societatea de Stiinte Matematice din Romania si INTUITEXT, cu sprijinul BITDEFENDER.

Suntem bucurosi pentru ca acest proiect ambitios de sprijinire a elevilor talentati la matematica a implinit 10 ani. Înca de la inceput, ne-am dorit sa identificam copiii cu pasiune pentru matematica, sa-i ajutam sa-si imbunatateasca nivelul de pregatire si sa le oferim sansa de a primi sfaturi de la profesori exceptionali. Desi nu este un demers facil, tabara se pastreaza in format total gratuit pentru toti elevii care au trecut prin etapele de concurs incepute inca din octombrie, si care s-au calificat in etapa finala. Este o tabara inovativa, conceptul acesteia fiind unul care imbina educatia cu dezvoltarea personala, competitiile matematice si sportul, excursiile cu arta. Suntem constienti ca abilitatile incadrate in STEM (Știinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica) sunt cele care, potrivit celor mai recente studii educationale, vor fi din ce in ce mai solicitate pe piata muncii, de aceea, proiectul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro ii provoaca pe elevi sa apeleze la gandire critica, imaginatie, construire si la abilitatea de rezolvare a diferitelor situatii. Educatia se poate face cu zambetul pe buze, iar satisfactia de a contribui la ridicarea nivelului de cunostinte pe acest domeniu din sfera reala este incomensurabila. a explicat Simona Ungureanu, Product Manager ViitoriOlimpici.ro si co-organizatorul taberei.

Anul acesta in tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro vor participa 180 elevi din clasele IV-XII, 6 invitati dintre cei mai buni elevi de la Olimpiada Nationala de Matematica si Balcaniada de Juniori si 25 de profesori de specialitate.

Profilul elevilor care urmaresc performanta

Timp de 5 zile, organizatorii au pregatit un program complex care contine printre altele, doua probe de matematica (orala si scrisa) care vor decide premiantii si medaliatii, lectii de pregatire sustinute atat de profesori cat si de copii, ore de pregatire dupa modelul Olimpiadei Internationale de Matematica sustinute de personalitati importante din lumea matematicii, ateliere de arta, IT, excursii si mai multe concursuri si activitati sportive.

Elevii care participa in aceasta tabara sunt deosebiti: pragmatici, dar si creativi. In cadrul atelierului Arts and Crafts le propunem sa sarbatorim “TIMPUL”, tema fiind inspirata de aniversarea a 10 ani de tabara. Mai concret, copiii vor avea la dispozitie cate o ora si jumatate sa creeze la alegere obiecte (sticlute cu nisip pictate, clepsidre cu magneti, decoratiuni de perete din pietre pictate), descoperind astfel cat sunt de indemanatici si de inovativi, dar si ca obiectele care ii inconjoara pot deveni veritabile obiecte de arta. a sustinut Delia Julieta Eftimie, Graphic Designer INTUITEXT

Unul din evenimentele mult asteptate ale anului pentru tinerii pasionati de matematica din intreaga tara, tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro reprezinta o abordare proaspata si inedita in ceea ce priveste integrarea cunostintelor matematice de nivel inalt.

Despre INTUITEXT

INTUITEXT este divizia educationala a grupului Softwin si unul dintre cei mai inovatori producatori internationali de lectii pe calculator.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu