characters characters

Scrisoarea lui Einstein catre fiul sau: “Inveti cel mai bine atunci cand faci ceva cu atata placere incat uiti ca timpul trece pe langa tine.”

Propus de: SuntParinte.ro   |   20 noiembrie 2014    |   2470 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

citati Einstein Nu am un talent special, sunt doar curios
La scurt timp dupa ce a terminat teoria relativitatii generale, Albert Einstein scria intr-o scrisoare adresata fiului sau ca „cea mai buna modalitate de a invata este atunci cand faci ceva si obtii o placere atat de mare, incat uiti ca timpul trece pe langa tine”.

O pledoarie pentru curiozitate si motivatie intrinseca, scrisoarea arata care este parerea celebrului fizician despre invatare.


Scrisoarea lui Einstein catre fiul lui

Einstein a lasat in urma nu doar realizari remarcabile in domeniul fizicii, ci si o corespondenta bogata, in care isi exprima convingerile legate de viata si umanitate. Citatul atribuit lui, „Nu am un talent special. Sunt doar un curios pasionat.”a inspirat si incurajat oameni de toate varstele sa isi cultive curiozitatea si motivatia intrinseca. Speram ca acest fragment de scrisoare te va incuraja sa il lasi pe copilul tau aprofundeze ceea ce ii place si il intereseaza mai mult:).

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Cuvinte de incurajare
  Ingredientul secret al succesului la scoala: incurajarea
  05 septembrie 2022   

  ”90/% din educatie consta in incurajare.”, a spus Anatole France, iar experienta parintilor si cadrelor didactice, dar si cercetarile in domeniul invatarii, confirma aceasta perspectiva. La incepului noului an scolar, ne amintim sa transformam incurajarea si sprijinul acordat copiilor in prioritate.

 • Plictiseala la scoala
  Cand copilul spune „Ma plictisesc la scoala.”
  27 ianuarie 2022   

  Plictiseala la scoala este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta elevii de toate varstele. Insa ce inseamna mai exact cand copilul spune „Ma plictisesc la scoala.”?

 • Lipsa motivatiei de a invata
  De ce scade motivatia copiilor pentru invatare 1
  18 ianuarie 2022   

  Cum apare lipsa motivatiei de a invata, cand si cum isi pierd copiii interesul fata de invatare si cum putem preveni sau repara acest fenomen.

Mai multe