characters characters

Scrisoarea lui John Steinbeck catre fiul lui adolescent

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 octombrie 2014    |   6620 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


Cand fiul sau s-a indragostit si i-a scris o scrisoare despre acest lucru, John Steinbeck i-a raspuns asa cum un tata si un scriitor stie sa raspunda: cu sinceritate, sensibilitate si iubire.


In randurile de mai jos, gasim cateva idei esentiale despre iubire, pe care este bine sa nu le uitam si poate sa le spunem copiilor nostri, atunci cand va fi momentul potrivit:).


Draga Thom,


Am primit scrisoarea ta azi dimineata. O sa iti raspund din punctul meu de vedere si, desigur, Elaine iti va raspunde din punctul ei de vedere.


In primul rand – daca esti indragostit – este un lucru bun – este probabil cel mai bun lucru care se poate intampla cuiva. Nu lasa pe nimeni sa minimalizeze lucrul asta sau sa il ia in ras.


In al doilea rand - exista mai multe feluri de iubire. Una dintre ele este egoista, rea si lacoma, care foloseste doar pentru a-ti hrani parerea buna despre tine. Aceasta este un fel de iubire urat si infirm. Cealalta iubire este cea care aduce la suprafata tot ce este bun in tine – bunatate, atentie si respect – nu doar politetea bunelor maniere, ci respectul mai profund care inseamna recunoasterea unei alte persoane ca fiind unica si valoroasa. Primul fel de iubire te poate face sa te simti mic, slab si rau, dar al doilea fel de iubire poate trezi in tine forta, curaj si bunatate si chiar intelepciune de care nu stiai ca exista din tine.

Spui ca nu este o iubire de copil. Daca simti atat de intens – desigur ca nu este o iubire de copil.


Dar nu cred ca ma intrebai ce simti tu. Tu stii asta mai bine ca oricine. Ce voiai de la mine era ajutor in legatura cu ce faci mai departe – si asta pot sa iti spun.

Mai intai, bucura-te de aceasta stare, fii foarte bucuros si recunoscator pentru ea.

Obiectul iubirii este cel mai frumos din lume. Incearca sa traiesti in concordanta cu acesta.


Daca iubesti pe cineva – nu e nimic rau in a-i spune asta - doar ca trebuie sa tii minte ca unii oameni sunt foarte timizi si ca uneori trebuie sa iei in considerare acest lucru atunci cand le spui.


Fetele au un fel de a sti sau de a intui ce simti tu, dar de obicei le place sa li se spuna.

Uneori se intampla ca ceea ce simti tu sa nu fie reciproc, dintr-un motiv sau altul – dar acest lucru nu inseamna ca sentimentele tale sunt mai putin valoroase sau bune.

In ultimul rand, stiu ce simti pentru ca am simtit si eu asta si ma bucur ca traiesti acest lucru.


Ne va face placere sa o cunoastem pe Susan. Va fi binevenita. Dar Elaine este cea care se va ocupa de toate aranjamentele, pentru ca e aria ei de expertiza, si o va face cu bucurie. Si ea se pricepe la iubire si poate te va ajuta mai mult decat mine.


Si nu te ingrijora ca o vei pierde. Daca e sa fie, o sa fie. Lucrul cel mai important este sa nu te grabesti. Lucrurile bune nu fug nicaieri.


Cu dragoste,

Ta


Tu cum vorbesti copilului tau despre iubire?


Citeste si:
Scrisoarea lui F.Scott Fitzgerald catre fiica sa

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe