characters characters

5/13 - Partile corpului
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1513 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/cristiano_betta/432834207# ; autor: Cristiano Betta

Toti copiii viseaza, la un moment dat, ca sunt medici. In trusa lor medicala au un stetoscop pentru papusi, o seringa ale carei injectii nu dor niciodata – decat daca, dintr-un motiv sau altul, sunt suparati pe pacient – si pansamente pentru ranile care apar, ca din senin, pe ursulet. Invata ca stetoscopul nu poate fi folosit pe picior, ca injectia nu se face in ochi si ca pansamentele pot fi puse cu la fel de mult succes pe un deget sau pe nas. Unii copii se plictisesc de medicina si trec repede la urmatoarea meserie. Altii, din contra, continua pe acest drum, care poate deveni chiar o cariera. Indiferent de ce aleg, insa, in perioada lor de mici medici, toti invata partile corpului, in limba romana. Intrucat sunt la varsta la care asimileaza cu succes toate informatiile noi, este momentul ideal sa-i invatati aceleasi parti, in engleza!

Vocabular: head (cap), body (corp); hair (par), face (fata), one eye - two eyes (1 ochi – 2 ochi), nose (nas), ear – ears (ureche – urechi), mouth (gura), teeth (dinti), tongue (limba), cheek - cheeks (obraz - obraji), chin (barbie), neck (gat-partea exterioara), shoulder – shoulders (umar – umeri), back (spate), arm – arms (brat – brate), hand – hands (mana – maini), elbow - elbows (cot-coate), finger – fingers (deget – degete), stomach, leg –legs (picior – picioare), knee – knees (1 genunchi – 2 genunchi), foot – feet (laba piciorului), toe – toes (deget-degete -> de la picioare); touch your (atinge-ti), point to your (arata-mi); that is my… (aceea/acela este …. mea/meu)

Activitatea 1: Listen and do!

Materiale necesare: calculator, internet, bucatele de hartie, pix

Runda 1: In primul rand, pentru a introduce notiunile intr-un mod distractiv, urmariti de cateva ori acest cantecel:

Runda 2: Dupa ce ati ascultat de mai multe ori, faceti si dumneavoastra gesturile, impreuna cu cel mic (urmarind desenele, aratati spre fiecare parte a corpului, cand ii spuneti numele). Pentru a va fi mai usor, puteti scrie numele partilor corpului pe niste hartii, pe care sa le lipiti (sau sa le atasati cu ajutorul unor ace de siguranta) pe corpul dumneavoastra, astfel incat copilului sa-i fie mai usor sa asocieze cuvantul cu imaginea.

Runda 3: Acum ca stiti cantecelul, este timpul pentru putina miscare. In acest sens, una din variantele pe care vi le propunem este jocul “Simon says”. Regulile sunt simple: dumneavoastra sunteti Simon, care ii va spune copilului ce trebuie sa faca. Asa ca, dupa ce spuneti cuvintele magice, “Simon says”, cereti-i copilului sa va arate o parte a corpului sau – “Simon says show me your neck/toes/fingers” sau sa-si atinga o parte a corpului – “Simon says touch your chin/knee/shoulder”. Primele cateva incercari le puteti face, din nou, impreuna, indicand si dumneavoastra ce parti doriti sa arate/atinga. Puteti folosi, din nou, hartiile de la cantec. Insa, pe masura ce va jucati, scoateti hartiile, bazati-va doar pe memoria si dorinta de invatare a celui mic. Va va surprinde!


Activitatea 3: Hit the target

Materiale necesare: hartie format mare(A3), creioane

Nu aveti nevoie decat de o hartie format mare (A3), pe care o puteti cumpara de la o librarie, pe care sa desenati conturul copilului dumneavoastra. Apoi, lasati-l pe el sa deseneze restul corpului (nas, ochi, degete etc). Puneti posterul pe o usa sau pe un perete, si faceti cativa bulgari de hartie. Aflat la o distanta mica fata de poster, cel mic va trebui sa arunce cate un cocolos de hartie, apoi sa spuna ce parte a corpului a lovit (That is my nose/head/ leg). Pentru a creste putin dificultatea, aveti, desigur, si posibilitatea de a-i cere dumneavoastra sa loveasca o anumita parte a corpului (Show me your nose/ head/ leg), iar el va trebui sa nimereasca acele parti.

BONUS:

Ca premiu pentru cat de repede a invatat, si cat de bine s-a descurcat, puteti juca acest joc, in care trebuie sa mute cuvintele din partea dreapta in locul corespunzator, pe corp. Pentru a-l face si mai antrenant, puteti stabili o limita de timp.

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu