characters characters

4/13 - Mijloacele de tansport
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1717 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/mshades/467114983


Sunteti pe punctul de a pleca intr-o calatorie in strainatate si vreti ca cel mic sa poata numi cele mai importante mijloacele de transport? Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa le invete interactiv si prin joc. In cele din urma, joaca este activitatea principala a unui copil, dar si cel mai eficient mijloc de a asimila cunostinte noi. Asa ca de ce sa nu transformati impreuna acest moment de achizitie intr-unul de timp petrecut impreuna?

Iata cateva dintre sfaturile noastre simple care va pot conduce spre succes:

Activitatea 1: Look around you!

Materiale necesare:ceea ce va inconjoara, o foaie de hartie, creion, cartonase cu imagini corespunzatoare, palarie


Runda 1: Puteti incepe foarte simplu, privind pe geam. Daca in fata sau in spatele blocului avem o strada, principala sau secundara, in mod sigur vom vedea cateva masini si poate un camion. Putem incepe cu o simpla numire si repetare a cuvintelor in engleza: car si lorry. Dupa cateva repetari succesive, vom adauga si intrebarea: What is this? (ce este aceasta/acesta?) urmata de raspuns: This is a car /This is a lorry. 


Runda 2: De indata ce am reusit sa stapanim conceptele de car si lorry, putem adauga si o culoare pentru a le descrie: This is a red car and this is a blue lorry (aceasta este o masina rosie si aceasta este un camion albastru). Vom continua asa cu toate culorile posibile pe care le stim deja: red, blue, black, brown, pink, orange, white.

Runda 3: Cum cel mic iubeste sa coloreze si sa deseneze, putem opta pentru un "colouring dictation". Avem doua metode prin care putem realiza acest lucru:  - luam o simpla foaie de hartie, o impartim, si prima data spune parintele ce sa deseneze si amandoi realizati aceasta instructiune: Draw and colour a pink car, apoi este randul copilului sa propuna un desen.  - a doua varianta este sa printati cateva masini sau camioane, si pe cateva biletele de hartie sa scrieti nume de culori. Puneti biletele intr-o palarie si apoi rugati-l pe copil sa extraga culoarea. In functie de ceea ce este scris pe bilet, veti colora masina cat de repede se poate. Puteti realiza aceste activitati sub forma unor competitii.


Activitatea 2: What’s missing?


Materiale necesare:
palarie, cartonasele de la Activitatea 1

Pentru a putea discuta si despre celelalte mijloace de transport, va puteti ajuta din nou de o palarie. Printati cateva imagini cu un vapor (ship), un avion (aeroplane), un tren (train), o bicicleta (bike), autobuz (bus), tramvai (tram), elicopter (helicopter), taxi (taxi), barca (boat), pe care le extrageti impreuna din palarie si le cititi cu voce tare, pana cand cel mic reuseste sa asocieze pronuntia cu imaginea. Apoi, stand pe jos, asezati foile cu fata in sus, astfel incat sa se vada continutul si il rogi pe cel mic sa inchida ochii. Ascunde una dintre imagini, iar el trebuie sa numeasca imaginea care lipseste. Continuati jocul, eliminand progresiv cat mai multe imagini. 

Bonus: Listen and sing along!

La final, puteti asculta impreuna acest cantecel, iar de fiecare data cand auziti unul dintre cuvintele invatate, trebuie sa va ridicati foarte rapid de pe podea.

Iar acum, cand stim cateva dintre cele mai importante mijloace de transport, tot ceea ce ne ramane de facut este sa ne bucuram impreuna de urmatoarea calatorie. Mult succes!

 

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu