characters characters

3/13 - Magazinele
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   2658 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/54851530@N04/5080593765


Magazinele sunt poate cele mai vizitate locuri, de noi toti! Cel putin o data pe saptamana trecem pragul unui supermarket, sau pe al unei brutarii, farmacii, cofetarii. Asadar, astazi ne jucam si invatam cateva magazine in limba engleza.  Va invit sa pornim la drum, si, de ce nu, la shopping!

Vocabular:baker’s (bread, cake, cookies), chemist’s (medicine, shampoo, toothpaste), greengrocer’s (potatoes, tomatoes, bananas), newsagent’s (newspapers, magazines), supermarket

Pentru inceput, am pregatit un cantecel dragut care va ajuta sa intrati in atmosfera de shopping la supermarket:


Activitatea 1: What is what?


Materiale necesare: foaie mare de hartie, creioane colorate, reviste/pliante vechi


Runda 1:
Ca sa introduceti numele magazinelor puteti desena pe o foaie mai mare de hartie o casa pe care o impartiti in 4 si scrieti numele celor 5 magazine alese in cate un patrat si in triunghiul care reprezinta acoperisul. Dupa ce le-ati repetat de cateva ori, puteti face o activitate de colorat astfel: fiecare patratica de magazin va fi colorata in cate o culoare preferata: colour the baker’s yellow, colour he greengrocer’s green, colour the chemist’s blue, colour the newsagent’s red, colour the supermarket purple. De asemenea, fiecare magazin poate primi un numar de la 1-5 si puteti trece la jocul urmator…


Runda 2:
Fie ca te folosesti de culori, fie de numere, dupa ce ati repetat de cateva ori (de exmplu, It is 1/yellow. It is the baker’s ; It is 2/green. It is the greengrocer’s), ii poti adresa urmatoarele intrebari, fara foaie in fata, testandu-i memoria: What is yellow/number 1? Iar copilul trebuie sa-si aminteasca exact numele magazinului. Desigur, pentru incantarea copilului, si tu trebuie sa treci prin acelasi set de intrebari si sa fii cel testat…..distractia este garantata daca tineti si scorul si va numarati raspunsurile corecte la sfarsit!


BONUS : 1 minute …: dupa ce s-a obisnuit cu numele magazinelor, puteti sa alegeti cateva lucruri reprezentative pentru fiecare magazin in parte (dupa cum se vede in lista de cuvinte) si asta o puteti face usor cautand prin pliantele de la supermarket care cu siguranta se gasesc in fiecare casa si decupand imaginile adecvate. De data aceasta, alegeti o foaie de hartie pentru fiecare magazin  pe care sa fie scris colorat numele fiecarui magazin si cat ascultati urmatorul cantecel, lipiti ceea ce ati decupat pe foaia potrivita, la magazinul corespunzator.

Pasul urmator este sa treceti la intrebarea: Where can you buy (de unde poti cumpara )… tomatoes? I can buy tomatoes at the greengrocer’s. Si continuati dupa model folosind fiecare lucru si magazinul aferent. Partea amuzanta este sa reusiti sa faceti dialogul acesta intr-un minut, nu mai mult. Din nou, dupa o runda, cel care a intrebat devine urmatorul care  adreseaza intrebarile in runda viitoare. Daca deventi foarte buni si un minut este prea mult, puteti incerca sa parcurgeti toate intrebarile si raspunsurile in 30 de secunde!

Activitatea 2: At the supermarket

Materiale necesare: masuta de cafea/esarfa, legume/fructe si alte obiecte care se cumpara frecvent

Runda 1: Bineinteles, fara a trece prin rolul de cumparator, respectiv de vanzator, nu putem incheia capitolul “magazine”. Va propun dialogul din articolul despre jucarii, dar pe care il adaptam in functie de specificul magazinului (S - pentru shop assistant; C-pentru customer); iata doua variante de dialog (pentru cei mai mici si pentru un pic mai maricei)


S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want some tomatoes and potatoes.
S: Yes, of course. How many kilos?
C: 2 kilos of tomatoes and two kilos of bananas.
S: Here you are.
C: How much are they?
S: They’re 8 lei/pounds/dollars etc
C: Thank you very much!
S: You’re welcome!Have a nice day!
C: Have a nice day!

S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want some bread, a newspaper and  2 kilos of potatoes.
S: Yes, of course. How many loaves of bread would you like?
C: I want three loaves of bread, please.
S:  Here you are.Three loaves of bread, a newspaper and 2 kilos of potatoes.
C: How much do they cost?
S: They’re 15 lei/pounds/ dollars
C: Here you are. Thank you very much.
S: You’re welcome. Have a nice day!
C: Have a nice day!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu