characters characters

6/13 - Rechizitele
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1220 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/laffy4k/404319562


Nu este niciodata inoportun sa ii invatam pe cei mici denumirea obiectelor scolare in limba engleza, mai ales daca modul in care o facem este distractiv. Iata cateva idei prin care cei mici vor invata cu placere numele rechizitelor din ghiozdan!

Vocabular:  pencil (creion), rubber (guma de sters), notebook (caiet), schoolbag (ghiozdan), book (carte), pen (stilou), pencil case (penar), ruler (rigla), sharpener (ascutitoare), crayons (creioane colorate), glue (lipici).

Activitatea 1: What’s in my bag?

Materiale necesare: obiecte scolare,geanta/ghiozdan

Runda 1: Cand vine vorba despre invatarea denumirii rechizitelor, avem marele avantaj ca putem folosi obiecte reale, ceea ce implica copilul in mod natural in procesul de invatare a limbii engleze. Prin urmare, nu ai nevoie decat de ghiozdanul bine echipat al celui mic si puteti porni in aceasta aventura!Poti folosi ghiozdanul copilului sau chiar geanta ta, in care ai pus in prealabil obiectele scolare al caror nume doresti sa il inveti. Poti sa ii starnesti curiozitatea intrebandu-l ce crede ca ai ascuns in ghiozdan sau in geanta. Incepe prin prezentarea ghiozdanului: “This is a schoolbag” (Acesta este un ghiozdan), dupa care scoate obiectele din ghiozdan unul cate unul si spune denumirea fiecaruia: “This is a book”, “This is a pencil”, etc. Pentru a-i mentine atentia, poti sa scoti obiectele din ghiozdan pe rand, dandu-i ocazia sa ghiceasca ce anume ii vei arata. 

Dupa ce i-ai aratat toate obiectele din ghiozdan, pune-le pe o masa astfel incat sa le poata vedea pe toate, si repeta de cateva ori denumirea fiecarui obiect, apoi  incurajeaza-l pe cel mic sa repete si el numele in engleza.  Nu insista sa le repete corect din prima-  trebuie sa ii dai ocazia sa auda si sa asimileaze mai intai, apoi sa le reproduca. 

Runda 2: Show me the book!Avand toate obiectele in fata, e timpul va si jucati un pic cu ele.  Cere-i copilului sa iti arate diferite obiecte: ”Show me the book” (Arata-mi cartea), “Show me the rubber”. Daca ii pui la dispozitie creioane colorate, este momentul ideal sa repetati si culorile: “Show me the red crayon”, “Show me the green crayon”. 

Runda 3: What’s missing?Un alt joculet pe care il puteti incerca este “What’s missing?” (Ce lipseste?). Ordoneaza obiectele pe masa si acorda-i celui mic cateva secunde sa memoreze locul fiecaruia. Apoi roaga-l sa inchida ochii si ascunde un obiect, intreband: “What’s missing?”. Incurajeaza-l sa raspunda in propozitie: “It’s a pen” (Este un stilou), “It’s a notebook”, nu doar cu denumirea obiectului respectiv.

Activitatea 2:What’s in your bag?

Materiale necesare: esarfa,ghiozdan,obiecte scolare

Pentru aceasta activitate vei avea nevoie de o esarfa cu care sa il legati pe prichindel la ochi. Ascunde in ghiozdan un obiect, iar apoi cel mic trebuie sa il gaseasca in ghiozdan si sa il pipaie pentru a-si da seama despre ce rechizita este vorba: “It’s a sharpener”, “It’s a ruler”!Spre deliciul copilului, puteti face schimb de roluri si sa il lasi pe cel mic sa te lege la ochi si sa ascunda obiectele in ghiozdan!

BONUS: Bingo! 

Ia un creion si o coala de hartie pe care desenezi  un patrat mare impartiti in 9 patrate mai mici, ca la X si O. Lasa-l pe prichindel sa deseneze in fiecare patrat cate un obiect scolar la alegere. Daca ii place sa coloreze, va puteti juca, dictandu-i cu ce sa coloreze fiecare lucru: “Colour the book pink” (Coloreaza cartea cu roz), “Colour the ruler blue”. Introdu din nou rechizitele in ghiozdan si extrage una cate una, incurajandu-l pe cel mic sa ii spuna denumirea in engleza.  Daca obiectul extras se regaseste si pe foaie, cel mic trebuie sa il incercuiasca. Atunci cand are 3 obiecte incercuite in linie pe verticala, orizontala sau diagonala, striga BINGO!

Extra activities:

Puteti continua activitatile de invatare si in fata calculatorului prin intermediul jocurilor interactive, pe care cel mic cu siguranta le va aprecia.

Pentru prichindeii care nu au invatat inca sa citeasca puteti incerca urmatoarele jocuri:
http://elt.oup.com/student/happyhouse/games/rodney1.2b?cc=ro&selLanguage=en
http://elt.oup.com/student/happyhouse/games/rodney2.2b?cc=ro&selLanguage=en
http://eslgamesworld.com/members/games/vocabulary/memoryaudio/school%20items/index.html

Iar pentru invataceii care stiu deja sa citeasca, iata ce le putem recomanda:
http://elt.oup.com/student/happyhouse/games/rodney1.2?cc=ro&selLanguage=en
http://elt.oup.com/student/happyhouse/games/rodney2.2?cc=ro&selLanguage=en

Iata si doua povestioare pe care cei mici le pot asculta si citi cu placere:
http://elt.oup.com/student/happyhouse/stories/story2?cc=ro&selLanguage=en
http://elt.oup.com/student/happyhouse/stories/tina2?cc=ro&selLanguage=en

Profitati de orice ocazie sa recapitulati denumirea rechizitelor in limba engleza, distrandu-va alaturi de copilul dumneavoastra. Si nu uitati, English can be fun!


La
Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu