characters characters

Sapte recomandari pentru petrecerea timpului in aer liber

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 aprilie 2010    |   6736 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Stiai ca acei copii care petrec mai mult timp in casa si in spatii inchise sunt mai predispusi la diverse tulburari? Un studiu realizat de Natural England, un grup de cercetatori din Marea Britanie sustin ca, spatiile deschise, precum gradinile sau parcurile au un rol terapeutic foarte bun, ajuta la imbunatatirea concentrarii si la scaderea nivelului de stres.
 
Iata cateva modalitati prin care poti sa promovezi miscarea si jocul in aer liber:
1. Propune-le celorlalti parinti de la gradinita sa organizati un cros in fiecare sambata sau duminica impreuna cu copiii. Va fi o activitate in grup, in care interactiunea si comunicarea se vor afla la cote maxime.

2. De fiecare cand iese de la scoala, copilul tau poate fi dus in parcul din apropierea blocului. Daca nu exista un spatiu amenajat pentru miscare si distractie puteti sa mai ramaneti inca 20 de minute in curtea scolii pentru a va bucura de tobogane, leagane sau labirinte.

3. Faceti un obicei din a iesi in fiecare seara in jurul blocului sau a casei pentru a va juca sau a practica un joc impreuna.

4. La fiecare sfarsit de saptamana poti organiza o iesire la iarba verde mai ales daca aveti parte de vreme frumoasa.

5. Cere-i sa te ajute si la diverse activitati pe care le faci afara, in jurul casei. Spre exemplu, poti sa-i ceri sa intinda impreuna cu tine hainele la uscat, sa planteze o floare in gradina sau in fata blocului, sa plimbati catelul ori sa curatati petalele florilor de pe jos.

6. Realizarea unor ateliere tematice
in natura la care sa participe atat parintii, cat si copiii din vecini, copiii prietenilor de familie sau cei de la gradinita reprezinta o alta modalitate placuta de a petrece timpul in aer liber.

7. Inventarea unor competitii in aer liber
care sa aiba ca si principal scop miscarea.
 

De ce jocul in aer liber este un adevarat remediu pentru cei mici si nu numai? Iata avantajele de care se vor bucura cei mici daca vei incuraja petrecerea timpului in aer liber:

 • Interactiunea cu mediul ii ajuta sa-si formeze o relatie speciala cu natura
 • Mediul verde ii detensioneaza si scade probabilitatea de aparitie a conflictelor si certurilor cu cei din jur
 • Relaxarea este asigurata prin miscarea in aer liber sau joaca in spatiile special amenajate
 • Miscarea in aer liber asigura intarirea muschilor, dar permite si o mai buna coordonare si orientare in spatiu
 • Cunostintele copiilor se imbunatatesc si devin mult mai variate
 • Au ocazia de a experimenta si explora lumea inconjuratoare
 • Dezvoltarea motorie este asigurata precum si educarea pentru simtul estetic
 • Interactiunile sociale sunt mai crescute si favorizate
 
 
Recomandarile tale
Noi am deschis subiectul miscarilor in aer liber si am prezentat o serie de beneficii, precum si sugestii pentru schimbarea mediului de joaca al copilului, dintr-unul inchis in altul sub razele soarelui. Tu ce alte sugestii ai mai avea?

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  Teia Baida    29.12.2010 - 09:09
  Cu siguranta activitatile in aer liber sunt cele mai bune pentru copii dar pe langa acestea eu sustin si implicarea copiilor in activitati extrascolare. Copilul meu face dans sportiv de 3 ani si pot spune ca sunt extrem de multumita deoarece, pe langa faptul ca face miscare, s-a transformat efectiv intr-o perioada foarte scurta din punct de vedere al personalitatii. Pentru numai 7 anisori este extrem de responsabil, stie ca orice efort este recompensat, in masura gradului de implicare, prin premii in concursuri si evolutie(nu prin bonusuri materiale). Poate este foarte devreme pentru varsta lui, dar am considerat ca totusi copii trebuiesc obisnuiti de mici cu responsabilitati chiar daca uneori simtim stanjeneala din cauza pretentiilor pe care le avem de la ei la varste atat de mici.
  Orice activitate extrascolara este binevenita.
  La Multi Ani tuturor!
 • Bernad Floare Barbara
  Bernad Floare Barbara    27.12.2010 - 15:31
  Cu siguranta ca activitatile in aer ;iber sunt benefice deopotriva copiilor, dar si adultilor.Este un prilej de a-ti cunoaste mai bine copilul cand mergeti in parc, de exemplu; aici puteti intalni persoane cunoascute dar si straine cu care aveti prilejul sa interactionati, sa vedeti reactiile copilului in situatii speciale.Timpul petrecut afara este sanatate curata.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe