characters characters

Rosul in gat la copii

Propus de: DoctoritadeCopii.ro   |   31 ianuarie 2018    |   2424 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

rosul in gat la copii
Coplesitoarea majoritate a infectiilor (la orice varsta dar in special la copiii de varsta prescolara) sunt de origine virala.

Virusurile nici nu pot fi numite organisme vii, neavand celula proprie si fiind complet dependente de o celula-gazda care sa le ajute sa se reproduca. Marea majoritate sunt inofensive, o parte provoaca boli usoare, rapid rezolvabile de catre organism, iar cateva sunt cu adevarat periculoase.

Neavand structura complexa, precum bacteriile, antibioticele sunt ineficiente (pentru ca ele actioneaza fie prin distrugerea celulei bacteriene sau prin blocarea functiilor acesteia)! Rezulta ca interventia cu antibiotice in marea majoritate a infectiilor copilariei este inutila!

Este adevarat ca – in unele situatii – o infectie virala poate predispune la una bacteriana, care poate sa necesite tratament antibiotic (desi NU ESTE OBLIGATORIU). Dar aceasta situatie este o exceptie, nu o regula!

Dintre infectiile bacteriene ale copilariei, o BUNA PARTE este de asemenea combatuta de catre sistemul imun, fara necesitatea interventiei exterioare. Unele nu pot fi insa tinute in frau si atunci rolul antibioticelor este cu adevarat justificat.

Sa luam un exemplu, ROSUL IN GAT.

Conform unui studiu din JAMA (Journal of American Medical Association) medicii prescriu antibiotice de 6 ori mai mult decat este necesar pentru gat rosu. Iar dintre copii, 70% se pare ca primesc antibiotice pentru acelasi diagnostic (probabil la noi in tara, chiar mai multi!).

Dintre acestia, maxim 30% au Streptococ beta hemolitic grup A la nivel faringian, iar peste jumatate din acestia sunt doar purtatori care se intampla sa fi facut un rosu in gat din alta cauza, ocazie cu care s-a descoperit Streptococul – preexistent, dar nevinovat.

Rezulta ca doar 10-15% din copiii care primesc antibiotice pentru rosu in gat au cu adevarat nevoie indicatie pentru el! Si de ce nu nevoie”? Pentru ca, conform CDC (Center for Disease Control – SUA), MAJORITATEA infectiilor streptococice faringiene remit de la sine, fara tratament, in 3-5 zile! In plus, infectia cu Strept A apare mai ales dupa varsta de 5 ani, sub 3-4 ani gatul rosu este in special viral!

Citeste continuarea articolului pe DoctoritadeCopii.ro


“Sunt medic pediatru de 12 ani. Crezul meu ca medic este sa ajut copiii si pe parintii lor sa gaseasca solutii cat mai naturale la problemele de sanatate cu care s-ar putea intalni. In lipsa acestora, sau daca nu par sa fie eficiente, abordarea mea este una alopata.”


*Sursa foto:Freegreatpicture.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe