Recunostinta in viata de mama
Pentru ce sunt recunoscatoare mamele
Recunostinta este esentiala pentru starea de bine si fericire. Iar viata de parinte ofera de multe ori, atat motive de recunostinta, cat si motive de exasperare si epuizare:). Uneori, acestea se confunda, pentru ca iubirea fata de copii este suficient de puternica incat sa putem vedea partea amuzanta a situatiilor dificile sau sa apreciem prezenta copiilor in viata noastra.
Iata lucrurile pentru care, mamicile de pretutindeni sunt recunoscatoare la final de zi, indiferent cat de grea le-a fost ziua:
- „Mirosul copilului atunci cand iese din baie si e tot infofolit in prosoape. Acel moment in care stam in pat si incepem sa ne gadilam, sa ne mangaiem si sa radem cu pofta din orice nimic.”
- „Fiecare relatie pe care o am cu cei din familie, cu alte mamici cu care pot sa discut despre ceea ce ma framanta, prietenii care imi sunt aproape indiferent de situatie.”
- „Orele de muzica, orele de dans, turneele sportive la care participa copilul meu sunt rezultat al unei munci de echipa si stiu ca acestea il ajuta sa creasca si sa devina un om de succes. Invat astfel sa imi sprijin copilul, sa ii ofer suportul moral de care nevoie ceea ce inseamna ca impreuna facem o echipa deosebita.”
- „Povestile de seara. Sunt momente unice si care in timp vor disparea. Cel mic va creste si va merge la facultate cel mai probabil, iar eu nu voi mai fi alaturi de el. In fiecare seara sunt recunoscatoare pentru cele cateva minute pe care le petrecem impreuna si chiar pentru avalansa de intrebari pe care mi le adreseaza la fiecare propozitie din poveste”.
- „Iubirea neconditionata pe care o primesc ca mama din partea copilului meu. Ma bucur ca pot sa ii arat ca il iubesc si ca inima si sufletul meu este mereu deschis pentru el. Pupicii lui, vorbele frumoase si uneori chiar si declaratiile lui de iubire sunt tot ceea ce am nevoie la final de zi.”
- „Imbratisarile neasteptate pe care le primesc din partea copilului.”
- „Impacarile dupa fiecare cearta si conflict ce a avut loc intre noi.”
- „Avalansa sarcinilor casnice: trezeste-l pe copil, pregateste-i micul dejun, du-l la scoala, ia-l de la scoala, du-l la cursuri etc. Toate acestea sunt momente pe care le pot petrece cu el si in care comunicam si invatam lucruri unul de la celalalt.”
- „Paharele lipicioase, amprentele lasate pe usa de la frigider, jucariile aruncate prin casa, curcubeul de culori desenat pe perete. Ma gandesc intotdeauna ca peste cativa ani imi va fi dor de astfel de momente. Haosul si toate lucrurile imprastiate imi amintesc mereu de iubirea pe care o port copiilor si de bucuria ca sunt in viata mea si ca sunt mama.”
Lucruri mai putin conventionale pentru care mamele sunt recunoscatoare:
- „Pentru ca pot sa incui usa la baie.”
- „Pentru ca deocamdata copiii mei sunt prea scunzi ca sa ajunga la dulapul unde tin prajiturile.”
- „Pentru diminetile in care pot sa dorm cu 15 minute mai mult decat de obicei.”
- „Pentru momentele in care copiii nu isi dau seama ca de fapt habar nu am ce ar trebui sa fac si incerc sa improvizez.”
- „Pentru ca in realitate nu seman cu portretele desenate de copiii mei:).”
- „Pentru ca azi nu am calcat pe un lego sau pe o papusa sau pe o piesa de puzzle.”
- „Pentru ca au crescut suficient de mult copiii mei incat sa se poata uita cu mine la serialele preferate, in loc sa ma uit eu cu ei la desenele lor preferate.”
- „Pentru ca exista cafea. Si, din cand in cand, vin.”
Tu pentru ce esti recunoscatoare la finalul zilei?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Intaririle pozitive sau cum folosim recompensele in educatia copiilor
Cand un comportament este imediat urmat de o recompensa, probabilitatea ca respectivul comportament sa se repete va creste.
-
Cand sa ignori comportamentul copilului
In unele situatii, a alege sa nu reactionezi emotional la comportamentele dificile sau neplacute ale copilului este cea mai buna alegere. Iata de ce.
-
Cum reactionezi cand copilul are comportamente neplacute in mod intentionat
O situatie dificila si aparent fara iesire pentru parinti: copilul are comportamente neplacute in mod intentionat si repetat, cu aparentul scop unic de a-i enerva sau atrage atentia parintilor.
Adauga tu primul comentariu: