characters characters

Primul pas spre gradinita

Propus de: Costin Simona   |   29 aprilie 2009    |   4087 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Prima zi de gradinita pentru copii

copii la gradinita

Mediul din gradinita
Gradinita ii ofera copilului un mediu placut, sali cu povesti, jocuri, cantece. In gradinita copiii sunt incurajati sa se manifeste liber si se respecta placerea copilului pentru ceea ce face.

Primul pas spre gradinita
Cand prescolarul este adus pentru prima data in gradinita se produce prima ruptura fata de parinti. Copilul se simte dat la o parte, impins spre o lume necunoscuta si atunci incepe sa riposteze, sa se agate de haina mamei, sa dea din maini si din picioare, sa tipe.
Nu toti copiii au aceste manifestari; sunt si unii care se adapteaza destul de usor, sunt sociabili si comunicativi. Daca i se explica din timp ca urmeaza sa mearga la gradinita, sa cunoasca colegi noi cu care sa se joace si sa-si faca prieteni; atunci copilul nu va fi asa de speriat. Incercati sa-i cumparati copilului lucruri pentru gradinita si lasati-l sa si le aleaga el: papuci, o jucarie preferata cu care sa doarma, un rucsac in care sa-si puna lucrurile. Lasati-l din timp sa socializeze si sa interactioneze cu copiii de aceeasi varsta, mergeti cu el in parc unde sunt o multime de copiii, lasati-l sa se joace cu acestia, mergeti in vizite la prieteni, puteti sa faceti probe de despartire ducand copii la bunici; astfel, despartirea de mama va fi mult mai usoara si nu va provoca atata suferinta.

Citeste articolul in continuare: Pregatirea psihologica a copilului pentru gradinita


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/remus/5271245204


Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Noul an scolar in contextul Covid-19
  Cum il pregatesti pe copil pentru noul an scolar in contextul pandemiei
  20 august 2020   

  Acest inceput de an scolar s-ar putea sa fie dificil de acceptat, greu de acomodat, incarcat de griji si stres, insa cu putin efort si pregatire din timp, il poti ajuta pe copil sa se adapteze la conditiile diferite din aceasta toamna.

 • Cum il pregatesti pe copil pentru gradinita
  Cum il pregatesti pe copil pentru gradinita
  28 august 2019   

  Cum pot parintii sa il pregateasca pe copil pentru gradinita? Aplicand cateva principii si reguli care ii ajuta pe micuti sa inteleaga regulile, sa respecte rutinele si sa fie dispusi sa coopereze cu cei din jur.

 • Copilul nu mai vrea la gradinita
  Motivele pentru care copilul nu mai vrea la gradinita 1
  12 februarie 2016   

  „Copilul meu are 4 ani si de-abia acum l-am dus pentru prima data la gradinita. Desi am crezut ca ii va placea si am facut tot ce mi-a stat in putinta, pare sa nu se adapteze. Mereu plange si refuza sa mearga dimineata la gradinita. Ce sa fac?”, ne intreaba o mamica.

Mai multe