characters characters

Înapoi la școală. Cum îl pregătim pe copil pentru programul zilnic

Propus de: Yozy.ro   |   18 august 2022    |   1008 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

pregatirea pentru noul an scolar
Dupa lunile de vacanta de vara, revenirea brusca la programul scolar poate fi dificila pentru cei mici. De aceea, este recomandat să începi treptat să îl pregătești pe copil pentru începerea anului școlar. Iată câteva direcții în care poți acționa, astfel încât trecerea de la relaxarea de vacanță la rigoarea școlară să fie cât mai lină pentru cel mic.

Rutina de somn

Pentru cei mai mulți copii, vacanța de vară înseamnă o rutină de somn mai flexibilă decât în timpul școlii: ore mai târzii de mers la culcare și, implicit, ore mai târzii de trezire.

Dacă și copilul tău și-a schimbat programul de somn în vacanță, cu o săptămână sau două înainte de începerea școlii, poți să îl ajuți treptat să revină la programul de somn pentru școală. Este suficient să muți cu 15-30 minute mai devreme ora de culcare și ora de trezire a copilului în fiecare zi, până când ajunge la programul de somn din timpul anului școlar. Dacă observi că este greu pentru copilul tău să adoarmă mai devreme într-o seară, îl poți trezi mai devreme cu 15-30 minute a doua zi.


Citeste continuarea articolului pe Yozy.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe