characters characters

Opere de arta disponibile online

#StamAcasa si invatam Istoria Artei

Propus de: SuntParinte.ro   |   30 martie 2020    |   2618 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

opere de arta disponibile online
„Arta ne ajuta sa ne regasim si sa ne pierdem pe noi insine in acelasi timp.” (Thomas Merton).

Ce perioada mai buna pentru a ne pierde si a ne regasi decat cea prin care trecem acum? Continuam seria de propuneri educationale online cu resurse online care exploreaza istoria artei. Descopera alaturi de copilul tau opere de arta celebre si mai putin celebre, detalii inedite despre artisti si pune bazele cunostintelor de istoria artei pentru cel mic.

Citeste si:

Scolile s-au inchis. Ramane deschisa invatarea de acasa

Activitati educationale online pentru copii


Muzeul de Arta Chicago

Site-ul pune la dispozitie 44.000 de imagini de inalta rezolutie si publicatii digitale de specialitate. Fiecare opera de arta este insotita de o descriere in limba engleza si de link-uri catre resurse educationale suplimentare. Este un loc potrivit de unde poti incepe sa il inveti pe copilul tau despre arta sau, daca ai un adolescent, un loc pe care poate sa il exploreze pe cont propriu.

examenul tau gratuit

Muzeul Rembrandt din Amsterdam

Ofera acces la imagini de inalta rezolutie ale operelor de arta din colectiile sale, insotite de descrieri si informatii despre artisti si opere, dar si de prezentari interactive ale picturilor. Imaginile pot fi descarcate in format jpeg. Poti descoperi alaturi de copilul tau picturi celebre semnate de Rembrandt, Vermeer, Van Gogh, Steen, Hooch, Rubens, dar si alti pictori olandezi mai putin cunoscuti.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Ofera cea mai larga colectie de imagini ale operelor lui Van Gogh. Imaginile pot fi descarcate pe calculator si sunt insotite de informatii despre fiecare opera in parte. Fiecare opera de arta este pusa in context istoric si artistic (sunt prezentate picturi pe aceeasi tema si este explicata evolutia artistica a temei respective). Un site caruia poti sa ii dedici cateva ore bune daca vrei sa petreci o dupa-amiaza fascinanta si relaxanta in acelasi timp.

Arts and Culture Google

Proiectul ofera acces la tururi virtuale de muzeu, tururi virtuale ale unor monumente emblematice (precum Taj Mahal, Palatul Versailles sau Colosseum-ul), dar si la opere de arta din diverse curente artistice - un loc bun in care sa explorezi istoria artei alaturi de copilul tau.

Muzeul Metropolitan de Arta

Poti explora colectia de imagini gratuite, dar si o harta interactiva a lumii in care poti descoperi istoria artei pentru fiecare continent in parte. Site-ul muzeului are si o sectiune speciala pentru copii, MetKids, unde cei mici pot explora harta interactiva a muzeului si pot afla detalii inedite despre obiecte si opere de arta expuse, pot calatori in timp cu ajutorul masinii timpului (o pagina unde pot selecta perioade istorite, zone geografice si categorii de obiecte expuse in muzeu) si pot urmari materiale video educationale special dedicate celor mici.

Iar daca vrei sa incepi un curs online de istoria artei, poti incepe de la colectia de cursuri online prezentate pe OpenCulture, aici.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe