characters characters

Obiceiuri benefice pentru un nou an scolar cu rezultate bune

Propus de: SuntParinte.ro   |   31 august 2012    |   4709 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/audiolucistore/14159712431


Iti doresti ca noul an scolar sa fie mai bun decat anteriorul? Vrei rezultate scolare mai bune, mai multa implicare din partea copilului, mai multe cunostinte acumulate? Acum e momentul sa incepi sa lucrezi pentru asta. Ce inseamna? Ca ar fi bine sa formezi niste obiceiuri copilului tau pentru a te asigura ca va avea rezultate scolare mai bune anul acesta.


Iata cateva obiceiuri care il va ajuta pe copil sa se descurce mai usor la scoala:
1. Sa isi faca temele atunci cand le primeste. Multi copii dupa ce vin de la scoala, dorm o ora sau doua, apoi aleg sa mearga la joaca si numai la finalul zilei isi reiau caietele si cartile pentru teme. Care ar fi performanta ta la lucru, daca dupa o zi de alergat prin acasa, la cumparaturi, seara ar trebui sa mergi la lucru? Cu siguranta nu ai avea energie pentru a da randament. La fel se intampla si in cazul copilului tau. Stabileste niste reguli clare privind programul de teme, fara a permite micile exceptii care vor duce de cele mai multe ori la nerespectarea si nefunctionarea regulii.

2. Sa inceapa pregatirea pentru scoala cu materiile mai dificile. Aceasta reprezinta o strategie prin care copilul se asigura ca are suficienta energie pentru a se ocupa de temele mai dificile si care ii va da apoi satisfactia ca a terminat o parte importanta a lectiilor, motivandu-l sa continue invatarea.

3. Sa respecte programul scoala- timp liber- activitati casnice. Este bine daca sarcinile casnice ale copilului devin un obicei si nu un motiv de conflict in fiecare zi. Daca stabiliti impreuna ora la care se implica in treburile casnice si zilele in care face acest lucru, ii va fi mai usor copilului sa le includa in programul sau zilnic.

4. Sa vorbiti despre scoala in fiecare zi. Acesta este un obicei pe care trebuie sa il pastrati atat tu, cat si copilul tau. Asigura-te ca ati vorbit despre ce s-a petrecut la scoala in fiecare zi, chiar si cateva minute doar. Veti pastra astfel comunicarea deschisa, iar copilul va invata ca scoala este o parte importanta din viata sa. Un lucru important in comunicarea despre scoala este sa pui accentul pe lucrurile noi pe care le-a invatat, nu neaparat pe notele luate la scoala. Ii vei stimula astfel motivatia intrinseca pentru invatare.

5. Sa isi stabileasca obiective si sa actioneze pentru a le indeplini. Ce isi propune copilul tau in acest an? Care sunt materiile la care ar vrea sa invete mai mult? De asemenea, obiectivele pot fi fixate si adaptate in timpul anului, pe masura ce copilul descopera noi interese sau noi activitati pe care doreste sa le realizeze.

In functie de problemele sau de preferintele copilului tau, puteti sa va propuneti o multime de alte obiceiuri care sa il ajute sa obtina rezultate mai bune la scoala. Important este sa va ganditi la ele si sa depuneti impreuna efort pentru a le forma, deoarece copilul tau va avea nevoie de sprijin pentru a respecta aceste obiceiuri, pana cand acestea vor deveni o parte a rutinei zilnice.

Aminteste-ti ce obiceiuri aveai tu atunci cand inca erai la scoala. Discuta-le impreuna cu copilul tau. Ce obicei crezi ca ar putea sa preia si copilul tau din perioada scolaritatii tale?

Comentează:
4 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • arbore
    arbore    18.11.2012 - 12:35
    Este important ca elevul sa fie apreciat la valoarea cunostintelor reale si acest lucru ii va stimula dorinta de a invata.
    Roxana Turceac
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    09.10.2012 - 03:42
    Obiceiurile mele... Cu siguranta, nu scriam temele in mare viteza pentru a ma juca pe calculator...Poate pentru a-mi ajuta parintii, impovarati de grijile ce nu mi le impartaseau niciodata dar, pe care le vedeam eu... Temele erau pe primul loc! Ei...Stiu ce o sa ziceti: ”O tocilara!...”. Ajungeam acasa, ma spalam, ma schimbam si...la teme!... Abia dupa ce terminam de facut temele, ieseam sa ”batem ” mingea, care nu fusese cuminte sau sa-mi ajut parintii la treburi cu forte mici, dar cu multa dragoste...Obiective...Da...Sa obtin rezultate bune la scoala dar mai ales, sa pornesc in viata cu ceva in cap...Ceva ce nu tine cont de sistemul de notare, de relatii si cunostinte!...Copilului meu, ii recomand sa invete pentru sufletul si viitorul lui...
  • Utilizator Anonim
    Claudia Mihailescu    01.10.2012 - 08:53
    Anca, tu crezi ca pe profesori ii intereseaza performantele copiilor nostri? Dau meditatii in continuare elevilor din clasele unde predau, iar la ore tot cu ei lucreaza. La noi in scoala nu le-au placut nici cadourile de 8 martie, ce sa mai vorbim de problemele copiilor nostri, de note sau implicarea lor. Sunt atat de dezamagita de sistemul educational, incat ma intreb cum de acesti profesori nu se gandesc ca pensiile lor vor veni de la copii pe care ei ii invata si ii educa.
  • Utilizator Anonim
    Craciun Anca    24.09.2012 - 08:04
    Este important ca copilul sa stie ca merge la scoala pentru a invata, iar notele sa reflecte rezultatul muncii lor. Totodata sa fie stimulat si de profesori pentru a dori sa obtina note bune. Nu o nota buna si una rea si sa rasufle usurat ca a trecut. Profesorul trebuie sa intrebe elevul de ce a obtinut o nota mai mica si sa se incerce cresterea performentei scolare a copilului. Indiferent de optiunea copilului.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe