characters characters

Liceu: Cum invata copilul biologie?

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 octombrie 2013    |   37335 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

biologie liceu
Iti amintesti prima data cand ai privit printr-un microscop? Brusc, biologia nu a mai parut o materie greoaie si cam plictisitoare. Imagineaza-ti cum ar fi sa poti vedea un lant de ADN, ori moleculele asa cum sunt ele legate, unele de altele. De multe ori, liceenii nu sunt motivati sa invete biologie, deoarece informatiile teoretice nu sunt asociate cu un fenomen concret, care sa il intereseze pe adolescent.
 
Este o pierdere pentru copilul tau, pentru ca la liceu, biologia abordeaza cateva dintre cele mai interesante subiecte: genetica, sistemul endocrin sau evolutia prin selectie naturala.

Toate aceste subiecte il pot aduce pe adolescent cu un pas mai aproape de intelegerea lumii in care traieste si a modului in care functioneaza intreg organismul uman.
 
INTUITEXT si-a propus sa nu-l lase pe copil sa rateze sansa de a descoperi o noua perspectiva asupra lumii vii. De aceea, au creat produsul Biologie-Volumul I si volumul II.

Daca vrei ca si la alte materii, copilul tau sa poata invata modern si interactiv, poti sa-i propui si celelalte CD-uri educationale INTUITEXT. Descopera-le aici.


 
 
 
Iata ce spune un elev care a folosit acest produs:"Desi nu mi-a placut niciodata biologia, acest cd este super interesant."
 
De ce recomandam acest produs?
Animatiile si experimentele interactive aduc lumina asupra celor mai relevante subiecte, unele imposibil de observat din cauza limitarii simturilor umane, altele din cauza implicatiilor etice sau practice. De asemenea, compenseaza dotarea insuficienta a laboratoarelor scolare.

Cum altfel il ajuti sa invete biologie?
1. Asigura-te ca are toate materialele de care are nevoie: atlase, manuale sau carti.

2. Cauta impreuna cu el site-uri educative sau stiintifice care ii pot trezi interesul sau il pot tine la curent cu noutatile din domeniu.

3. Identifica relatia dintre informatiile teoretice si evenimentele din viata reala prin activitati desfasurate in cadrul familiei. De exemplu, cere-i sa descopere care este legatura dintre functionarea sistemului endocrin si greutatea indivizilor sau cum este explicata asemanarea fizica dintre parinti si copii.

4. Prezinta-i optiunile profesionale pe care le are o persoana pasionata de biologie sau genetica. O cariera in cercetarea medicala, de exemplu, il poate atrage pe copil spre studiul serios al acestei materii.

5. Prezinta-i articole sau stiri care atrag atentia asupra rezultatelor cercetarilor genetice. Multe dintre bolile sau comportamentele umane sunt puse in relatie cu anumite gene. Aceste descoperiri pot schimba radical modul in care privim oamenii in general si lumea in care traim.

6. Recomanda-i sa studieze originea termenilor noi pe care ii invata la biologie. Multi termeni provin din latina si greaca. Odata ce cunoaste sursa de provenienta a acestora, le va intelege mai usor, iar clasificarile sau notiunile noi, nu ii vor mai parea straine sau lipsite de semnificatie.

7. Propune-i sa foloseasca metode eficiente de invatare,
precum metoda RICAR sau harta conceptuala.
 
8. Creati impreuna un lant ADN. Aveti nevoie de un manual de biologie, de ac si ata, foarfeca si... jeleuri sau orice altceva alegeti care sa simbolizeze elementele din componenta lantului ADN. Studiati impreuna structura unui lant ADN si incercati sa il reproduceti.

Biologia poate fi interesanta si pentru tine, nu doar pentru copilul tau. Te provocam asadar, sa gasesti si alte argumente pentru care studiul biologiei poate fi o experienta utila pentru copilul tau.
 
Copilul tau a folosit acest produs? Spune-ne ce parere a avut despre el.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe