characters characters
Roxana Moldoveanu 17 ian 2015

Sunt temele pentru acasa obligatorii?

Propus de: Roxana Moldoveanu   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Buna ziua, as dori sa stiu daca, la nivelul primar, sunt obligatorii temele pentru acasa. Daca da, va rog sa specificati normativul care prevede aceasta. Multumesc

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • Roxana Moldoveanu

    Roxana Moldoveanu 08 feb 2015 21:55

    Multumesc frumos pentru raspuns.

  • Sunt Parinte

    Sunt Parinte 19 ian 2015 15:49

    Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, intrat în vigoare pe data de 13.01.2015, elevii „din învăţământul de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat cu frecvenţă au obligaţia de a frecventa cursurile, de a se pregăti la fiecare disciplină de studiu, de a dobândi competenţele şi de a-şi însuşi cunoştinţele prevăzute de programele şcolare.” Pregătirea pentru fiecare disciplină de studiu poate fi interpretată ca incluzând şi temele pentru acasă. 

    Există şi o recomandare potrivit căreia timpul pe care îl ocupă temele pentru acasă la ciclul primar să nu depăşească două ore pe zi, iar la gimnaziu, trei ore. (Sursa aici

    Cantitatea de teme pentru acasă, în mod ideal, este stabilită de către învăţător de comun acord cu părinţii. Există mulţi părinţi care consideră că un semn al eficienţei cadrului didactic este numărul ridicat de teme pe care îl dă copiilor acasă, dar şi părinţi care consideră că un număr mare de teme pentru acasă nu este benefic pentru copii.

    Iată ce spune o utilizatoare SuntPărinte.ro, în legătură cu acest subiect, pe pagina Ghidului temelor pentru acasa:
    "Numele meu este Irinel Nicoara, sunt invatatoare si ma preocupa foarte mult problema temelor pentru acasa.

    La noi in tara nu exista nicio reglementare privind temele pentru acasa : volumul, calitatea, diferentierea...

    In SUA s-a incercat stabilirea unei reguli: 10 minute pentru fiecare nivel al clasei copilului : 1o minute pentru clasa I, 20 minute pentru clasa a II-a etc. Au existat plangeri din partea familiilor ai caror copii au avut teme care au necesitat o ora si jumamate PE SAPTAMANA! ( nu vreau sa compar aici sistemele de invatamant, nu e cazul; a fost doar o informatie!).
    Un alt aspect care la noi este lasat la voia intamplarii este daca efectuarea sau neefectuarea temelor se noteaza in catalog. Psihologii din alte tari recomanda sa nu se procedeze astfel; sunt elevi care se descurca la teste si fara multe teme suplimentare. "

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe