characters characters

Cum sa cresti un cititor

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2012    |   5020 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

De la povestea de seara pana la lecturile adolescentei, copilul isi dezvolta o relatie cu lectura si o atitudine fata de carti care ii vor influenta dezvoltarea.
Cum poti incuraja lectura, indiferent de varsta copilului tau? Ti-am pregatit cateva articole despre cum ii poti stimula interesul pentru carti, in functie de varsta lui.

 


Prescolar: Cum spunem povestea de seara

 

Pentru multi parinti, apropierea orei de culcare a copiilor inseamna inceputul unui mic razboi: refuzuri, tipete, rugaminti, amenintari, promisiuni si… de la capat. Atunci cand isi vad copiii in pat, pe punctul de a adormi, parintii rasufla usurati si se simt epuizati, insa victoria nu este finala. Toate aceste greutati de seara pot avea o rezolvare simpla: povestea.  Rolul ei este foarte important, nu doar in finalizarea unei lupte obositoare, ci si in dezvoltarea psihoafectiva a copilului prescolar.

 

 

Primar: Cum il motivezi pe copil sa citeasca 
Lectura este deosebit de importanta pentru copil deoarece il ajuta sa-si dezvolte vocabularul, sa acumuleze cunostinte, sa-si formeze atitudini si sa se comporte in modalitati diferite, in functie de situatie.

Am pregatit cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont daca-ti doresti ca lectura sa fie una din principalele activitati cu care copilul tau isi ocupa timpul liber.

Continuare.

 

 

 

 

Gimnazial: Cum il convingi sa citeasca in vacanta
Vara se pot intampla o multime de lucruri, copilul tau are timp sa faca tot ce si-a dorit un an intreg, petrecut pe bancile scolii. Cu toate acestea, ar fi bine sa te pregatesti de pe acum in ceea ce priveste lectura copilului pe parcursul vacantei. Un studiu realizat de National Summer Learning Association sustine ca, pe timpul celor 2 luni de vara, copiii pierd foarte mult din exercitiu de invatare din timpul lunilor de scoala.

Continuare.

 

 

 

 

Liceal: Cum sa incurajezi lectura in vacanta
Vacanta deja a sosit si presimti ca unul dintre primele lucruri pe care le va face copilul tau in zilele urmatoare este sa-si ascunda cartile si caietele pe fundul sertarelor din birou. Dupa un an de invatat, e saturat si plictisit, nu mai vrea sa auda de teme si carti. Cu toate acestea, pentru cultura lui generala e bine sa continue sa citeasca. Numai asa isi va dezvolta vocabularul, imaginatia, limbajul etc.

Continuare.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe