characters characters

Cum il poti ajuta pe copil sa invete in timpul carantinei

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 aprilie 2020    |   3829 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invatarea online
Rolul parintilor in educatia copiilor este covarsitor mai ales in situatiile de izolare sociala, cand pana si orele si restul activitatilor educative se tin in mediul online.

Citeste si:

Resurse online de invatare gratuite pentru copii si adolescenti

Activitati online pentru copii in perioada izolarii


Cum iti poti spijini copilul in invatare in perioada de izolare?

Pastreaza legatura cu cadrele didactice

Este esential sa comunici cu invatatoarea sau profesorii copilului pentru a afla cum anume sa iti ajuti copilul in invatare. De asemenea, parerile si sugestiile tale vor fi importante pentru cadrele didactice in organizarea lectiilor si temelor online.

Asigura-te ca e familiarizat cu tehnologia necesara lectiilor online

Folositi impreuna aplicatiile pe care le le recomanda cadrele didactice si asigura-te ca cel mic stie sa se logheze si delogheze, sa opreasca si sa porneasca microfonul sau camera video. Exersati impreuna inainte de inceperea lectiilor, pentru ca in timpul acestora, copilul sa nu fie tentat sa experimenteze cu diverse “butoane”.

Cautati impreuna surse de informatie suplimentare

Perioada carantinei poate fi ocazia perfecta de a descoperi resurse online de invatare care sa ii ajute pe copii sa inteleaga mai usor materia. In plus, astfel copiii si mai ales adolescentii pot sa preia controlul asupra procesului de invatare, dezvoltandu-si independenta si responsabilitatea si, indirect, motivatia pentru invatare.

Incurajeaza rutinele zilnice

Chiar daca invata de acasa, nu inseamna ca ar trebui sa se trezeasca cu 10 minute inainte de inceperea lectiilor sau ca poate sta in pijamale toata ziua. Incurajeaza mentinerea rutinelor obisnuite (micul dejun, facutul patului, schimbarea hainelor) pentru ca acestea vor da tonul dispozitiei emotionale si cognitive a copilului.

Includeti in programul zilnic miscarea fizica

Mai ales pentru ca invatarea are loc acum online, copiii risca sa ramana sedentari mai multe ore pe zi in perioada carantinei. Exercitiile fizice online, dansul, jocurile de miscare, orele de sport online sunt toate modalitati prin care parintii se pot asigura ca activitatea fizica este o parte zilnica a programului celor mici.

Sarbatoriti impreuna reusitele si monitorizati progresele

O fisa de monitorizare a progresului poate creste motivatia si autodisciplina copiilor. Dacasi-a propus un anumit scop pentru perioada carantinei sau are un proiect de lunga durata la scoala, isi poate nota pe o foaie etapele pe care le-a parcurs deja si etapele care au mai ramas.

Da dovada de flexibilitate si intelegere

Este foarte probabil ca predarea online sa nu fie la fel de eficienta, cel putin la inceput si ca dificultatile de intelegere si organizare sa apara frecvent. Incearca sa nu ai asteptari foarte ridicate la inceput si pastreaza-ti calmul.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe