characters characters

Resurse online de invatare pentru copii si parinti

Propus de: SuntParinte.ro   |   31 martie 2020    |   4645 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 0 - 3 ani.

resurse online gratuite de invatare
Cum poti sa il sprijini pe copil in invatare in perioada izolarii? In afara de resursele propuse de cadrele didactice ale copilului tau, il poti ajuta punandu-i la dispozitie resurse suplimentare. Avantajul resurselor online de invatare consta in faptul ca multe notiuni si fenomene dificile pot fi prezentate vizual si interactiv, transformand informatii abstracte in informatii usor de procesat de catre copii. Iata o serie de astfel de resurse online gratuite care pot fi utile in aceasta perioada.

Citeste si:

Activitati online pentru copii in perioada izolarii

#StamAcasa si invatam Istoria Artei. Opere de arta disponibile online


Scoala Intuitext

scoala intuitext gratis

ScoalaIntuitext.ro este un produs online avizat de MEN, in care gasesti toata programa scolara pentru clasele I-IV:

 • 800 de animatii de predare;
 • 450 de jocuri de exersare;
 • 70 de experimente interactive;
 • 75 de teste de evaluare.

Bucura-te de produsul educational online pentru clasele primare ScoalaIntuitext.ro, accesand acest link.


Examenul Tau

examenul tau scoala de acasa

Singura platforma de invatare online avizata de Ministerul Educatiei Natonale, prin OMEN 41.425/12.02.2020, destinata elevilor de gimnaziu pentru rezolvarea temelor zilnice, recapitularea de dinaintea tezelor semestriale si pregatirea pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a.

Pentru a avea acces gratuit la ExamenulTau.ro, acceseaza pagina Solicita DEMO si completeazai formularul. Imediat dupa inscriere vei primi un email cu datele contului tau. Apasa butonul ACCESEAZA DEMO din emailul respectiv si vei avea acces gratuit la platforma online ExamenulTau.ro.


Didactic.ro

Este dedicat profesorilor, dar util si parintilor care cauta exercitii, teste sau fise de lucru pentru copii. Acestea sunt propuse de catre cadre didactice si organizate in functie de discipline si clase.

ViitoriOlimpici.ro

Site dedicat viitorilor olimpici de matematica, ViitoriOlimpici ofera resurse online pentru pregatirea pentru olimpiade. In fiecare an, GazetaMatematica si ViitoriOlimpici.ro organizeaza concursul dedicat copiilor pasionati de matematica, a carui etapa finala se desfasoara in cadrul unei tabere la Campulung, ajunsa anul trecut la a X-a editie.


Olimpiade.ro

Aici poti gasi subiecte de pregatire pentru olimpiade la diferite discipline: Limba romana, Matematica, Biologie, Fizica, Chimie, Istorie, Georgrafie, Informatica, Limba Engleza si Educatie tehnologica.

Pe SuntParinte.ro ai la dispozitie materiale care te ajuta sa il sprijini pe copil in invatare, inca din primii ani de viata, cand isi formeaza abilitatile motrice si de comunicare, pana in clasele primare. Descopera ma jos:

Ghidul anteprescolaritatii

0-18 luni

19-36 luni


Ghidul Gradinitei:

Grupa mica

Grupa mijlocie

Grupa mare


Ghidul claselor primare:

Clasa I

Clasa a II-a

Clasa a III-a

Clasa a IV-a


Centru National de Evaluare si Examinare

Pe 30 martie 2020, Ministerul Educatiei a publicat set de antrenamente pentru copiii care urmeaza sa sustina examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala, clasa a VIII-a in acest an. Baremele de evaluare vor fi publicate pe 3 aprilie.

Digital.EduCred.ro

Platforma realizata de Ministerul Educatiei pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice cu resurse educationale online cuprinde si fise de lucru pentru copii, oferite de Institutul de Stiinte ale Educatiei, pentru mai multe materii si clase: Limba si literatura romana, Limbi moderne, Matematica, Stiinte ale naturii, Educatie civica, Istorie, Arte vizuale si abilitati practice. Merita sa arunci o privire pe ele si sa le alegi pe cele potrivite pentru copilul tau. Pe aceeasi pagina poti gasi si un set de teste de limba romana si limbi moderne – copiii trebuie sa citeasca un text si sa raspunda la intrebari care evalueaza intelegerea textului.


MaterialedeIstorie.wordpress.com

Este un blog realizat de Andries Mihai, profesor de istorie din Iasi. Acesta ofera materiale de istorie pentru gimnaziu, liceu si Bacalaureat.

ProfaDeRomana.ro

Este blogul Mariei Stan, profesoara de limba romana in cadrul Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti. Liceenii pot descoperi cateva lectii de literatura si de comunicare orala sau scrisa.

ProfuDeGeogra

Un blog unde copiii pasionati de geografie pot sa descopere idei inedite de proiecte de geografie, pot rezolva teste si fise de evaluare pentru clasele V-XII.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe