characters characters

Cum il apropii pe copil de bunici

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 septembrie 2011    |   3217 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Cum il apropii pe copil de buniciAtunci cand esti parinte tanar, pe langa sprijinul partenerului de viata, ai nevoie si de ajutorul si experienta propriilor parinti. Apoi, odata cu trecerea timpului, cand e momentul sa te reintorci la serviciu, in cine altcineva poti avea mai mare incredere in a avea grija de copilul tau, daca nu in parintii tai?


Cum poti intari relatia dintre bunici si nepoti?

1.  Pastreaza o relatie de comunicare permanenta cu bunicii. Daca nu locuiti in acelasi oras, propune-le sa va vizitati reciproc, pentru perioade mai lungi de timp. In concediu si in vacante, profita de ocazie pentru a vizita localitatea in care traiesc bunicii copilului tau macar pentru cateva zile.

2.  In perioadele in care nu va vedeti, telefoneaza-le si cere-i copilului tau sa vorbeasca cu bunicii sai. Poti stabili impreuna cu ei o zi si o ora din saptamana la care sa vorbiti la telefon, pentru a va pune la curent cu noutatile.

3.  Petreceti impreuna weekend-urile, iar daca nu puteti cu intreaga familiei, il poti trimite doar pe copil in vizita pentru cateva zile la bunci.

4.  Realizeaza impreuna cu copilul tau cadouri pentru bunici, in zilele speciale: zile de nastere, onomastica, aniversarea casatoriei etc. Le puteti trimite prin posta daca nu va intalniti sau le puteti darui atunci cand ii vizitati.

5.  Construiti impreuna un arbore genealogic si discutati cat mai mult despre fiecare membru in parte (incearca sa raspunzi copilului la toate intrebarile si nelamuririle pe care le are).

6.  Vorbeste-i copilului tau despre propriile tale amintiri din copilarie, despre ce nazbatii faceai si cum reactionau parintii tai.

7.  Pastreaza la vedere fotografii sau diverse amintiri din partea bunicilor. De asemenea, nu ezita sa daruiesti bunicilor fotografii cu copilul vostru, realizate in diverse momente importante pentru copil.

8.  Incurajeaza-i pe bunici sa il invete pe copil diverse abilitati. Poate tatal tau este pasionat de sah sau mama ta tricoteaza in timpul liber. Propune-le sa il invete si pe copilul tau sa realizeze aceste activitati.


Beneficiile relatiei apropiate intre nepoti si bunici

1. Bunicii sunt o adevarata sursa de energie si de experienta atunci cand vine vorba de cresterea unui copil.  Deseori, la inceput de drum, parintii se confrunta cu o serie de situatii in care nu stiu cum anume sa reactioneze. Bunicii sunt foarte importanti in astfel de cazuri fiindca sansele ca ei sa fi trecut prin asa ceva sunt ridicate, iar sfatul lor cu siguranta iti va fi de folos. In plus, daca de multe ori parintii sunt prea obositi sau stresati pentru a se mai juca cu copiii, bunicii sunt in general dispusi sa petreaca timpul in acest fel. Ei se pot implica in jocurile copilului, pot adopta replici ale personajelor preferate de cei mici si se pot adapta cu usurinta jocurilor de rol.

2. Bunicii indeplinesc cu succes rolul de babysitter. Bunica sau bunicul poate ramane oricand peste program pentru a avea grija de copii pana cand parintii se intorc acasa. Se intampla uneori sa apara probleme la serviciu, sa fiti nevoiti sa ramaneti peste program ori sunteti invitati la o cina/petrecere de la care nu puteti lipsi. In loc sa va lasati copilul cu cate o cunostinta, cu vecinul ori o babysitter angajata peste zi, bunicii pot fi alegerea cea mai potrivita. Copilul se va afla in siguranta, nu vor exista probleme de adaptare, nepotul fiind deja obisnuit cu cel/cea cu care ramane in lipsa parintilor.

3. Bunicii sunt o resursa deosebita de dragoste si siguranta pentru nepotii lor. Momentele petrecute impreuna cu bunicii pot deveni unele dintre cele mai frumoase amintiri ale copilului tau. De multe ori, bunicii adopta in relatia cu nepotul o atitudine mai degajata decat parintii, le indeplinesc mai usor dorintele si le respecta preferintele.

4. Bunicii sunt purtatorii istoriei familiei voastre. Copiii sunt fascinati de povestile din copilaria parintilor, de evenimentele la care bunicii lor au participat, de obiceiurile si modul de viata din trecut.


Care este relatia dintre copilul tau si bunici? Cum ai incurajat-o?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe