characters characters

Cum te asiguri ca timpul petrecut in fata ecranului este benefic pentru copil

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 septembrie 2020    |   1416 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

timpul petrecut de copii in fata ecranului
Tehnologia face deja parte din viata noastra, indeplinind diverse roluri importante: divertisment, educatie sau comunicare. Timpul excesiv petrecut insa in mediul online poate avea efecte negative, atat asupra copiilor, cat si asupra adultilor. Cum poti diminua efectele negative ale timpului petrecut in fata ecranului, astfel incat copilul tau sa se bucure doar de beneficiile acestuia? Iata cateva idei care te pot ajuta.

Citeste si:

Cum evitam excesul de tehnologie in perioada izolarii

Experienta de flux sau de flow - ce inseamna si cum o incurajam la copii


Incurajeaza-l pe copil sa ia pauze de la calculator/telefon/tableta

Chiar si cand e vorba de invatarea online, pauzele sunt benefice pentru copii - ii ajuta sa se poata concentra mai bine cand reiau invatarea si previn oboseala. Poti sa ii propui copilului sa ia pauze de cate 10 minute dupa o ora petrecuta online, dar si pauze mai lungi in timpul zilei - de exemplu, cateva ore in care nu isi verifica telefonul.

O alta modalitate de a te asigura ca fiul sa fiica ta va lua pauza de la calculator sau telefon este sa ii dai sarcini casnice zilnice pe care sa le realizeze. De exemplu, te poate ajuta la gatit, la cumparaturi sau la curatenie.


Asigura-te ca in programul zilnic al copilului este loc pentru miscare si timp petrecut in aer liber

O plimbare in fiecare seara sau dupa-amiaza poate avea efecte extrem de pozitive asupra atentiei si memoriei copiilor, dar si asupra starii lor emotionale. 


Pune accentul pe bucurie si simtul umorului

Uneori, este nevoie de un efort constient pentru a aduce mai multa bucurie in casa ta. Propune-ti ca momentele petrecute in familie sa fie pline de veselie si relaxare si da tu insuti tonul pentru aceasta atmosfera. Copiii si adolescentii au nevoie de relatii apropiate si deschise cu parintii lor pentru a-si pastra echilibrul emotional si pentru a evita pericolele pe care le aduce cu sine timpul excesiv petrecut in mediul online.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe