characters characters

Cum iti inveti copilul sa foloseasca o agenda?

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 iulie 2011    |   5966 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Cum il inveti pe copil sa foloseasca o agendaE greu pentru adulti sa invete sa aiba un program organizat, dar pentru copii? Fiindca nu stiu cum sa isi organizeze timpul, multi dintre copii ajung sa spuna ca se simt obositi, ca cerintele sunt mult prea mari la scoala, ca nu pot sa faca fata. De multe ori, programul copiilor este intr-adevar foarte incarcat, iar cerintele exagerate. Pentru a-l ajuta sa isi organizeze programul zilnic, iti oferim o sugestie: invata-l sa foloseasca o agenda.

 

Recomandari pentru folosirea eficienta a unei agende

1. Alegeti impreuna o agenda pe care o poate folosi cu usurinta, una suficient de mare incat sa aiba spatiu pentru a scrie, dar suficient de usoara pentru a o purta cu usurinta in ghiozdan.

2. Invata-l sa-si poarte mereu cu el agenda, alaturi de cartile si caietele pentru scoala. De fiecare data cand primeste o tema pentru acasa, se anunta un test sau o iesire cu prietenii prin oras, le poate nota in agenda sa. Daca i se pare greu sa scrie, poate nota niste semne specifice: un T mare si rosu pentru teme, un semn al exclamarii pentru test sau un zambet cand e vorba de o iesire in oras.

3. Transforma-te intr-un model pentru copilul tau. Daca va mai vedea pe cineva din casa care isi organizeaza mai bine timpul si activitatile folosind o agenda, s-ar putea sa inteleaga mai bine utilitatea uneia. In plus, deseori, agendele sunt asociate cu adultii, iar a avea propria agenda pentru copil inseamna a fi si el mai aproape de lumea adultilor. Cei mai multi copii isi doresc sa devina adulti cat mai repede. Pentru a-l incuraja sa foloseasca o agenda, ii poti propune sa va planificati impreuna ziua urmatoare, fiecare completand agenda lui. Nu uitati sa treceti in agenda si un interval de timp pe care sa il petreceti impreuna.

4. Invata-l sa foloseasca culorile! Ii va fi mai usor sa se organizeze daca foloseste diverse culori pentru a marca tipurile de sarcini pe care le are de rezolvat. Poate alege culori pe care sa le asocieze temelor, intalnirilor in oras, proiectelor de grup, activitatilor extrascolare etc. Atunci cand isi va nota aceste activitati in agenda, le poate incercui sau nota folosind culoarea specifica lor.

5. Incurajeaza-l sa foloseasca post-it-uri colorate pe care sa le lipeasca pe paginile agendei atunci cand vrea sa fie sigur ca nu va uita un anumit lucru.

6. De asemenea, recomanda-i sa marcheze cu un simbol sau cu o culoare activitatile pe care le-a realizat deja in ziua respectiva. De exemplu, le poate incercui cu verde sau poate trece un semn in dreptul lor. Astfel, va putea sa isi faca o imagine corecta asupra realizarilor din ziua respectiva, dintr-o singura privire.

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    26.07.2011 - 16:25
    Am admirat intotdeauna omul punctual, corect si cu sarcinile rezolvate la timp.Am intalnit parinti care-i inzestrau pe bietii copii cu cate o agenda in care sa le scrie invatatorul temele pentru a doua zi.Fiecare are stilul lui de a-si planifica timpul , de a nota ce are pentru ziua urmatoare.Nu am cerut si n-am folosit aceste agende: sunt de moda veche a scrierii in agenda mintii a tuturor sarcinilor .
  • Utilizator Anonim
    cami    17.07.2011 - 19:43
    managementul timpului unde este Nu poti educa tu ca parinte cand ai un esec si nu sti sa te organizezi

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe