characters characters

Clasa a VI-a: Cum invata copilul matematica? Provocarea Faraonului

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 octombrie 2013    |   32019 vizualizări

Varsta: 12 ani.

geometrie clasa 6 provocarea faraonului
Geometria este peste tot in jurul nostru. Copiii o descopera inca din primele jocuri de constructie care ii fascineaza de la cele mai mici varste. In scoala, geometria devine insa o materie din ce in ce mai complexa, care il poate pune in dificultate pe copil.

Daca ai uitat cum e sa rezolvi o problema de geometrie, ai cele mai mari sanse sa iti amintesti daca fiul sau fiica ta iti va cere ajutorul la teme. Cum va veti descurca impreuna?

Avem pentru voi o provocare!
Provocarea Faraonului, Geometrie: Intre joc si nota 10! este un produs care il transforma pe copilul tau in partenerul lui Euclid, marele invatat grec si parintele geometriei. Acesta este este convocat la curtea Faraonului Ptolemeu I Soter pentru a construi prima scoala din lume.

 
Vezi mai multe detalii despre produs.

De ce suntem siguri ca Euclid va fi ajutat de copilul tau sa faca fata provocarii?
Pentru ca stim ca are de partea lui o multime de avantaje: trusa de geometrie virtuala, sintezele, explicatiile, zecile de teste, jocurile interactive si exemplele grafice care fac din problemele de geometrie o joaca.
 
Iata parerea unui parinte care a folosit acest produs: "Tocmai ce am cumparat produsul asta pentru copilul meu. Baiatul meu este foarte incantat de explicatii si de joc, mie imi place cel mai mult ca poate sa faca scheme virtuale. Ii voi cumpara si celelate cd-uri din serie."
 
Cum il poti ajuta pe copil sa invete geometrie altfel?

1. Cu un produs educational modern, interactiv si integrat in preocuparile digitale ale noii generatii.
Platforma ExamenulTau.ro va deveni in scurt timp aliatul copilului tau: la teme, recapitulari, teze si bineinteles in pregatirea pentru Evaluarea Nationala. Si poate cel mai important prim lucru: va intelege cu adevarat geometria. 



2. Ca pentru orice alte notiuni, este bine sa asociezi fiecare notiune de la scoala cu elemente din realitatea imediata:
rigla pe care o foloseste pentru trasarea liniilor are forma dreptunghiulara, radiera probabil ca e sub forma de cerc sau patrat etc.

3. Cere-i copilului sa numeasca forma geometrica a obiectelor din propria camera sau poti transforma bucataria intr-un spatiu de explorare. Diversitatea si multitudinea obiectelor din acest spatiu ii vor exersa copilului tau cunostintele despre forme si in general despre geometrie.

4. Decupati divserse forme geometrice dupa care, cere-i sa le grupeze in asa fel incat, la final sa obtina o constructie. De exemplu: doua cercuri, un oval mare si un triunghi pot constitui o fata umana; un triunghi si un dreptunghi pot fi bazele une case etc.

5. Vorbiti despre legume si forma acestora. Clasificati-le in functie de forma lor geometrica: mazarea, porumbul, rosiile si cartofii au forma de sfera; castravetii si pastaile ar putea fi inclusi la cilindri etc.

6. Folositi compasul si toate instrumentele necesare pentru a trasa cat se poate de corect, cat mai multe forme geometrice.

Copilului tau ce ii place cel mai mult din geometrie? Ati folosit produsul Provocarea faraonului? Dar ExamenulTau.ro? Asteptam cu interes comentariile si parerile voastre.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    serghei    04.10.2011 - 16:24
    la o ferma sint giste,rate si vitei:in total 120 de capete si 280 de picioare.se stie ca numarul gistilor este de trei ori mai mare decit cel al ratelor.aflati cite giste,cite rate si citi vitei sint la ferma?

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe