characters characters

Clasa a III-a: Cum invata copilul matematica? MateMagia Ultima Sansa

Propus de: SuntParinte.ro   |   06 octombrie 2013    |   49401 vizualizări

Varsta: 9 ani.

matemagia ultima sansa
„In matematica, nu intelegi lucrurile. Doar te obisnuiesti cu ele.” (Johann von Neumann)

Desi cuvintele de mai sus apartin unui matematician renumit, cu siguranta ai dori ca ele sa nu fie adevarate in sensul strict al cuvintelor, iar cel mic sa inteleaga matematica, nu doar sa se obisnuiasca cu ea.

Dupa ce a invatat despre numerele naturale, despre inmultiri, impartiri si ordinea efectuarii operatiilor, copilul invata o serie de elemente de geometrie intuitiva, precum si unitatile de masura.

Asa cum poate te astepti, INTUITEXT este alaturi de tine si copil si de aceasta data, incheind trilogia MateMagia cu produsul „Ultima sansa”. Infrangerea maleficului Mordeus va fi posibila doar atunci cand problemele despre punct, dreapta, segment de dreapta, linii frante si curbe, forme plane, forme spatiale si unitati de masura vor fi o joaca pentru copilul tau.

Vezi mai multe detalii despre acest produs.
 
 
Si cel mai probabil, toate notiunile de matematica vor fi intr-adevar o joaca pentru copil, deoarece am avut grija ca cel mic sa aiba la dispozitie „ajutoare” pretioase:
  • rezumate teoretice care explica notiunile noi
  • jocuri educationale contratimp
  • probleme cu rezolvare asistata
  • teste de verificare cu grad de dificultate crescator
  • statistici care reflecta performanta copilului

Cum altfel il ajuti sa invete despre unitatile de masura si elementele geometrice?

1. Hai sa ducem lucrurile si mai departe. Platforma online ScoalaIntuitext.ro ii va fi aliat copilului tau (din ciclul primar) in aventura de a intelege si a exersa matematica. A
ccesul la materialele educationale este la libera alegere a copilului, poate fi realizat rapid, la orice oră și din orice loc, bucurandu-se de mai multe tipuri de resurse digitale (jocuri educaționale, animații, filme, imagini), reunite într-un singur loc și grupate în funcție de vârstă și specificul învățării.




2. Permite-i sa exerseze cunostintele despre unitatile de masura folosind instrumente specifice.

3. Profita de ocaziile din fiecare zi pentru a exersa cunostintele de geometrie ale copilului: cere-i sa identifice diverse forme geometrice din mediul inconjurator, sa gaseasca un numar cat mai mare de triunghiuri, patrate etc.

4. Arata-i ca geometria este frumoasa! Formele geometrice pot fi folosite pentru a crea imagini speciale, care se evidentiaza prin simetrie si armonie. Ii poti dovedi acest lucru propunandu-i sa imparta o coala de hartie in mai multe poligoane regulate. Puteti incepe de la cele mai simple forme geometrice si continua cu poligoane din ce in ce mai complexe, pe care sa le colorati diferit. De exemplu, impartiti foaia de hartie in mai multe patrate egale; fiecare al doilea patrat poate fi impartit in doua triunghiuri sau in doua dreptunghiuri egale, fiecare tip de forma geometrica urmand sa fie colorata diferit.
 
5. Decupati din carton sau hartie diverse forme geometrice si combinati-le pentru a obtine altele sau pentru a crea diverse modele; de exemplu, puteti crea un copac dintr-un dreptunghi asezat vertical si un cerc, o casa dintr-un patrat peste care asezati un triunghi, etc.

6. Pentru exersarea notiunilor predate in clasa, vei gasi ajutor si in caietul de clasa a III-a, pentru matematica. Ce aduce nou? O abordare mai prietenoasa si am spune si creativa a acestei discipline. Posibilitatea ca matematica sa fie descoperita in situatii reale, de viata.
Contine exercitii si probleme variate, cu grade diferite de dificultate, precum si itemi dedicati etapelor de evaluare si sarcini de ameliorare/dezvoltare.

Incearca propunerile noastre, dar si alte metode pe care le-ai descoperit pana acum, pentru a putea spune alaturi de copilul tau ca „In matematica, nu intelegi lucrurile. Le descoperi si inveti sa iti pui intrebari." Iar daca ai incercat produsul INTUITEXT MateMagia Infruntarea, platforma ScoalaIntuitext.ro sau caietele auxiliare sub aceeasi semnatura, spune-ne daca au fost de ajutor si pe placul copilului tau.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    SuntParinte.ro    23.01.2012 - 15:01
    Pentru Republica Moldova produsele se trimit prin posta. La pretul produsului se va adauga si contravaloarea transportului. Pentru comenzi, adresati-va la vanzari@intuitext.ro.
  • Utilizator Anonim
    natalia    08.05.2011 - 19:41
    e foarte bun .Sintem din Republica Moldova,cum putem procura aceste produse?

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”
    VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
    12 noiembrie 2014   

    Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

  • VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza
    VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza 5
    04 februarie 2014   

    Vrei sa fii un parinte bun si sa ai un copil fericit. Ii spui adesea copilului tau ca trebuie sa fie cuminte. Cuvintele “bun”, “fericit”, “cuminte” sunt adjective. Aceste parti de vorbire sunt extrem de frecvente in comunicarea dintre noi si sunt de asemenea, obiectul lectiilor de limba romana pe care le va invata copilul tau in clasa a treia. Cum te vei asigura ca aceste lectii vor fi mai usoare pentru copilul tau?

Mai multe