characters characters

VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”

Propus de: SuntParinte.ro   |   12 noiembrie 2014    |   19744 vizualizări

Varsta: 9 ani.

Ortogramele sau s-au iau i-auCopilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

A scrie corect este esential pentru o educatie completa. Asadar, este important sa te asiguri ca cel mic a inteles corect ortogramele pe care le-a invatat la scoala.

Daca vrei sa ii explici cat mai usor copilului cand se scrie “sau” si cand se scrie “s-au”, materialul urmator s-ar putea sa iti vina in ajutor.

Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr 10 "Maria Rosetti" din Bucuresti arata parintilor care sunt cele mai eficiente metode de a-l invata pe copil ortogramele “sau/s-au” si “iau/i-au”:Ortograma “sau / s-au”

<>
 
 

Ortograma “iau / i-au”

<>
 
 
Recomandarile tale
Tu cum i-ai explicat aceste lucruri copilului tau? A avut dificultati in intelegerea acestor reguli?

Afla mai multe despre ce invata copiii in clasa a III-a accesand sectiunea Cadrele didactice recomanda.


Comentează:
3 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  beby    19.03.2012 - 12:48
  oribil ! paa
 • Utilizator Anonim
  Andreea    26.01.2012 - 15:18
  Foarte frumos:))
 • maria ilincescu
  maria ilincescu    25.07.2011 - 12:39
  In formarea deprinderilor ortografice exercitiul are un rol hotarator.Problema pedagogica a invatarii ortografiei nu trebuie redusa la exersarea unor ortograme.Inainte de a trece la exersare, in vederea formarii de scriere corecta, elevii trebuie sa stie in ce consta activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare. Cu alte cuvinte, este nevoie de o constientizare prealabila a modelului actiunii care se va automatiza, model care va permite realizarea autocontrolului, autocorectarii...Imediat dupa stabilirea regulii ortografice,se poate propune un axercitiu de identificare(de aplicare a regulii).Strategia cu privire la exersarea gramaticala si formarea deprinderilor de scriere corecta se ghideaza dupa etapele oricarei deprinderi intelectuale:Formarea bazei de orientare;Exercitiul analitic;Exercitiul sintetic:Automatizare.(Copiii-au spus...A spune.);(Iau din piata..a lua):.(Parintii s-au gandit.. a se gandi.);(Parintii isi cresc cu dragoste baietii sau fetele..ori).

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
  VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
  12 noiembrie 2014   

  In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

 • VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza
  VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza 5
  04 februarie 2014   

  Vrei sa fii un parinte bun si sa ai un copil fericit. Ii spui adesea copilului tau ca trebuie sa fie cuminte. Cuvintele “bun”, “fericit”, “cuminte” sunt adjective. Aceste parti de vorbire sunt extrem de frecvente in comunicarea dintre noi si sunt de asemenea, obiectul lectiilor de limba romana pe care le va invata copilul tau in clasa a treia. Cum te vei asigura ca aceste lectii vor fi mai usoare pentru copilul tau?

 • VIDEO Clasa treia: Ordinea operatiilor
  VIDEO Clasa treia: Ordinea operatiilor 10
  13 decembrie 2013   

  Dupa ce copiii si-au insusit toate operatiile matematice, incep sa rezolve exercitii din ce in ce mai complicate, care presupun rezolvarea unui sir de operatii: scadere, adunare, inmultire, impartire. Daca operatiile nu sunt rezolvate in ordinea corecta, rezultatul final va fi gresit. De aceea, ordinea operatiilor este una dintre lectiile pe care copilul tau trebuie sa o inteleaga si sa o stapaneasca foarte bine.

Mai multe