characters characters

VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza

Propus de: SuntParinte.ro   |   12 noiembrie 2014    |   18745 vizualizări

Varsta: 9 ani, 10 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/alexandratx/4350903033


In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.



Aceasta metoda permite copiilor sa se familiarizeze cu structura unei propozitii, sa exerseze cunostintele despre partile de vorbire si sa invete sa realizeze analiza unei propozitii.

Daca cel mic vine acasa cu o tema de acest fel si nu stii exact despre ce e vorba si cum ai putea sa il ajuti, materialul de mai jos s-ar putea sa iti fie util. Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr. 10 "Maria Rosetti" din Bucuresti ne prezinta cum se realizeaza o astfel de schema si cum il poti ajuta pe copil sa o inteleaga mai usor:


Schema liniara a unei propozitii, clasa a III-a





In clasa a IV-a, schema liniara a unei propozitii devine mai complexa, deoarece copiii invata toate partile de propozitie.

Iata cum arata in clasa a IV-a schema liniara a unei propozitii:

Schema liniara a unei propozitii, clasa IV-a




Recomandarile tale
Copilul tau a invatat la scoala despre acest subiect? A intampinat dificultati in aceasta privinta?


Gasesti mai multe materiale video despre ce invata copiii in clasa a III-a in sectiunea Cadrele didactice recomanda.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”
    VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
    12 noiembrie 2014   

    Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

  • VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza
    VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza 5
    04 februarie 2014   

    Vrei sa fii un parinte bun si sa ai un copil fericit. Ii spui adesea copilului tau ca trebuie sa fie cuminte. Cuvintele “bun”, “fericit”, “cuminte” sunt adjective. Aceste parti de vorbire sunt extrem de frecvente in comunicarea dintre noi si sunt de asemenea, obiectul lectiilor de limba romana pe care le va invata copilul tau in clasa a treia. Cum te vei asigura ca aceste lectii vor fi mai usoare pentru copilul tau?

  • VIDEO Clasa  treia: Ordinea operatiilor
    VIDEO Clasa treia: Ordinea operatiilor 10
    13 decembrie 2013   

    Dupa ce copiii si-au insusit toate operatiile matematice, incep sa rezolve exercitii din ce in ce mai complicate, care presupun rezolvarea unui sir de operatii: scadere, adunare, inmultire, impartire. Daca operatiile nu sunt rezolvate in ordinea corecta, rezultatul final va fi gresit. De aceea, ordinea operatiilor este una dintre lectiile pe care copilul tau trebuie sa o inteleaga si sa o stapaneasca foarte bine.

Mai multe