characters characters

Carte pentru suflet si suflet pentru carte

Propus de: Eva Felicia   |   29 aprilie 2009    |   3803 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

fetita citind
Copilul, parintele si cartea creeaza o triada perfecta a ceea ce inseamna dragoste, cunoastere si desavarsire. Fiecare carte inchide in ea o viata si este in masura sa-i insufle copilului setea de cunoastere ca mijloc de educare, autoperfectionare si relaxare.

Idei privind selectia cartilor si modul de lucru cu acestea:
- cartea este aleasa in functie de varsta biologica si psihologica a copilului. Povestile, povestirile din lumea animalelor si a plantelor sau cele avand eroi de varsta apropiata a copilului creeaza de multe ori un univers cu care acesta se identifica. De asemenea, sunt indicate basmele si povestile, lecturile cu continut stiintific care intra in sfera preocuparilor acestuia, lectura suplimentara indicata de invatator, cele cu actiune dinamica, coerenta, cu numar mic de personaje si cu dialog.
- prezenta imaginilor sugestive este importanta, acestea fiind in primul rand un mijloc de captare a atentiei copilului.
- cartea poate fi asezata in locuri apropiate privirii, putandu-se folosi semne de carte atractive, eventual cu personajele preferate.

Citeste articolul in continuare: Cum incurajezi interesul pentru lectura al copiilor


* Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/thisstupidlamb/8692125207

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe