Carte pentru suflet si suflet pentru carte
Copilul, parintele si cartea creeaza o triada perfecta a ceea ce inseamna dragoste, cunoastere si desavarsire. Fiecare carte inchide in ea o viata si este in masura sa-i insufle copilului setea de cunoastere ca mijloc de educare, autoperfectionare si relaxare.
Idei privind selectia cartilor si modul de lucru cu acestea:
- cartea este aleasa in functie de varsta biologica si psihologica a copilului. Povestile, povestirile din lumea animalelor si a plantelor sau cele avand eroi de varsta apropiata a copilului creeaza de multe ori un univers cu care acesta se identifica. De asemenea, sunt indicate basmele si povestile, lecturile cu continut stiintific care intra in sfera preocuparilor acestuia, lectura suplimentara indicata de invatator, cele cu actiune dinamica, coerenta, cu numar mic de personaje si cu dialog.
- prezenta imaginilor sugestive este importanta, acestea fiind in primul rand un mijloc de captare a atentiei copilului.
- cartea poate fi asezata in locuri apropiate privirii, putandu-se folosi semne de carte atractive, eventual cu personajele preferate.
Citeste articolul in continuare: Cum incurajezi interesul pentru lectura al copiilor
* Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/thisstupidlamb/8692125207
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Altfel de povesti: ce sunt povestile terapeutice si cum functioneaza
Povestile sunt privite in general ca un instrument de invatare, facilitand dezvoltarea limbajului, invatarea cititului si stimuland abilitati cognitive precum memoria si atentia.
-
O lectura esentiala pentru parinti si cadre didactice: „Parinti straluciti, Profesori fascinanti” de Augusto Cury
Dr. Augusto Cury este psihiatru, cercetator si scriitor. Cartile sale sunt publicate in peste 70 de tari si a vandut mai mult de 30 de milioane de exemplare doar in Brazilia
-
Ce se intampla cand copilul devine personaj principal in povesti
Copiii cresc admirand si incercand sa imite personaje de povesti si eroi neinfricati, care ii inspira, ii amuza si le deschid noi perspective asupra lumii pe care incep sa o cunoasca. In mod ideal, pe masura ce cresc, copiii descopera in ei insisi calitatile pe care le au eroii lor preferati din povesti.
Adauga tu primul comentariu: