characters characters

Carierele viitorului – pe ce drum (profesional) ne indreptam copiii

04 decembrie 2018    |   1812 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

carierele viitorului
Astazi, copiii nostri sunt pasionati de jocuri online si ar sta toata ziua la calculator, tableta sau telefon mobil. Acest lucru ne ingrijoreaza de multe ori pe noi, parintii, preocupati de educatia si viitorul lor, dar si de siguranta lor cibernetica.

Insa copiii nostri fac parte dintr-o generatie pentru care digitalul este foarte important.

De aceea, specialistii Intuitext in educatie ne sfatuiesc sa le indreptam pasiunea pentru online in directia cea buna, ajutandu-i sa inteleaga si sa indrageasca Informatica!

In acest fel, nu doar ca vor putea sa creeze video-uri, sa editeze imagini sau chiar sa construiasca site-uri, ci vor sti sa navigheze doar in zonele sigure ale mediului online.

Carierele viitorului

Programatorii sunt in top profesii de viitor, asa ca una dintre directiile profesionale spre care ne putem indrepta copiii este Informatica. Cu atat mai mult cu cat copiii nostri indragesc atat de mult gadget-urile smart, Informatica va deveni in scurt timp una dintre disciplinele lor preferate.

Asigura-i copilului tau o cariera de succes cu ajutorul CAIETULUI INTUITEXT de INFORMATICA pentru CLASA a VI-a!

auxiliar informatica clasa VI


Auxiliarul Informatica si TIC (AVIZAT MEN)
ii ajuta pe copiii nostri de clasa a VI-a sa inteleaga mai usor notiunile dificile de Informatica prin...

 • exercitii, lucrari practice, gandite gradat pentru nivele diferite de intelegere;
 • explicatii teoretice, demonstratii video, exercitii cu ajutorul carora copilul tau va intelege mai usor notiunile dificile;
 • demonstratii video care il ajuta sa observe cum se rezolva diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, pana la realizarea unor filme scurte, animatii si folosirea mediului de programare Blockly.

In plus, iata ce declara autorul acestei lucrari, profesorul Daniel Popa, despre modul in care acest auxiliar ii sustine atat pe copii, cat si pe profesori.

(pentru elevi) - „Auxiliarul are un numar mai mare de probleme de algoritmica rezolvate si, in plus fata de manual, ofera accesul la prezentari si demonstratii ce clarifica utilizarea unor aplicatii.

Prezentarea in paralel a 3 programe ( din care 2 gratuite) cu ajutorul carora se pot realiza prezentari reprezinta un factor de flexibilitate ce permite profesorilor si elevilor sa foloseasca acel program care se preteaza cel mai bine nevoilor.

In ceea ce priveste introducerea in algoritmica, auxiliarul, prin prezentarea platformei microbit, introduce cititorul in lumea programarii robotilor. “

(pentru profesori)

- „Auxiliarul ofera profesorilor posibilitatea de a utiliza la clasa o varietate de programe:

- Pentru prezentari ei pot sa aleaga intre PowerPoint, LibreOffice Impress si Google Slides

- Pentru a preda algoritmica pot alege intre Blockly, Scratch si Microbit

Auxiliarul contine multe aplicatii si solutii la acestea.“

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe