characters characters

VIDEO- Care este granita dintre mediul real si cel virtual?

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 octombrie 2010    |   2764 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

La varste mici, copiii diferentiaza mai greu realitatea de mediul virtual sau imaginar. Astfel se explica situatiile in care copilul vine la tine speriat si iti spune ca in camera lui este un monstru sau ca a vazut o fantoma.

Fie ca s-a jucat la calculator, fie ca i s-a citit un basm sau a vazut un film pentru copii, cel mic poate introduce personajele sau situatiile imaginare in realitatea lui imediata, lucru care ii poate crea stari de anxietate, furie sau tristete.

Cum preia copilul elemente din jocuri si din lumea virtuala si ce poti face pentru a-l ajuta sa treaca peste teama si anxietate? Afla urmarind materialul de mai jos in care Cristina Calarasanu, psiholog, ne vorbeste despre cauzele pentru care granita dintre real si virtual este atat de fina la varstele mici si despre cum pot reactiona parintii in aceste situatii:


Cristina Calarasanu este absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si s-a format in psihodrama clasica si in terapie psihanalitica familiala in cadrul Apsylien (Association de la Psychanalyse des Liens), Lyon, Franta. Lucreaza cu grupuri de copii din gradinite, cu grupuri terapeutice pentru scolari si adolescenti, dar si cu familii. Este colaboratoare a multor site-uri de specialitate si autoare a numeroase articole pentru parinti. Ii puteti scrie pe adresa cpap.copiisiparinti@gmail.com.
 
 
Copilul tau a trecut printr-o asemenea situatie? Cum l-ai ajutat sa faca fata elementelor imaginare care “s-au strecurat” in lumea lui?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe