characters characters

Ce emotii simt copiii nostri cand invata

De ce au nevoie pentru ca studiul sa fie o bucurie

28 mai 2019    |   1505 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

emotii si invatare
In ultima vreme vorbim tot mai apasat despre dezvoltare emotionala. Despre empatie si generozitate, despre abilitati sociale si cum putem sa le cultivam mai bine copiilor nostri toate acele skill-uri care sa le foloseasca o viata.

Suntem, de asemenea, constienti de importanta acumularii de cunostinte si vrem ca ei sa aiba rezultate bune la scoala, pentru ca visam adesea la viitorul lor, la cariera lor. Ne dorim ca ei sa fie bine, sa faca ce le place, sa nu le lipseasca nimic.

Știm totodata ca emotiile pozitive si calitatea muncii noastre sunt in stransa legatura si ori de cate ori ne-am simtit respectati, intelesi, apreciati am reflectat starea de bine in tot ce am facut.

Scoala Intuitext

Adesea ne intrebam copiii daca au inteles ce le-a predat invatatoarea la scoala, dar nu stim cat de bine ii intelege ea pe ei sau cat de bine se inteleg ei pe ei insisi intr-un mediu atat de diferit de caminul lor.

Astfel, pentru ca si ei sa invete cu placere si sa-si doreasca sa invete cat mai mult este necesar sa transformam educatia intr-o experienta placuta pentru ei.

Este esential ca la scoala si acasa sa inconjuram studiul cu emotii pozitive, pe care copiii nostri sa-si doreasca sa le traiasca iar si iar, indiferent ca vorbim de teme, memorarea unei poezii sau exersarea materiei pentru testari, concursuri, Evaluarea Nationala. Iar pentru asta avem nevoie, pe langa buna-dispozitie si spirit ludic, de produse educationale atractive.

In ultima perioada se poate observa cum resursele educationale noi imbina in mod firesc educatia cu jocul. Știinta cu ludicul. Materia scolara nu mai apare simpla, goala, ci este integrata intr-o poveste, e insotita de joc, miscare si culoare.

Copiii invata acum jucandu-se, pentru ca, atunci cand se joaca, sunt concentrati 100% si dornici sa gaseasca solutii, sa afle cat mai multe lucruri noi. Tocmai de aceea in ultima perioada tot mai multi copii chiar merg la scoala cu placere.

Cand experienta invatarii este una pozitiva, atunci copiii nostri isi vor dori singuri sa o repete cat mai des, pentru ca vor asocia educatia cu bucuria si o stare de bine.

In plus, utilizarea produselor moderne de invatare, cum este si ScoalaIntuitext.ro, de pilda, nu doar ca ii ajuta sa invete cu placere, dar contin si resurse educationale ce le dezvolta latura emotionala.

In fapt, acestea sunt mijloace care...

Cititi continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe