characters characters

Atentia si rabdarea sunt o problema?

Cum se deprind aceste abilitati

19 februarie 2019    |   2134 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

rabdarea si atentia copiilor
Una dintre cele mai frecvente probleme ale copiilor nostri din clasele primare este lipsa atentiei si a rabdarii. In clasa nu se concentreaza foarte mult la explicatiile invatatoarei, fiind mai mereu cu gandul la pauze sau la joaca.

Stim ca atentia si rabdarea se dezvolta in timp, insa cum putem face acest lucru cu blandete si intelegere?

Copiii nostri invata mai bine atunci cand se simt apreciati pentru efortul lor, sustinuti si sprijiniti sa depaseasca obstacolele, frustrarile pe care le presupune invatarea.

Rolul jocului in invatare

La varste mici, si nu numai, aspectul ludic al invatarii este foarte important si motivator. Mai tarziu, interesul pentru grupul de egali devine dominant si activitatile in echipa, relatiile armonioase cu coechipierii asigura implicarea si eficienta in invatare.

motivatie scolara

Invatarea are o importanta latura relationala, de aceea conectarea cadrului didactic si a parintelui cu copilul, aprecierea efortului depus in sarcina si nu a rezultatului final, incurajarea, increderea ca el va reusi sunt elemente importante in invatare, mai ales in momentele repetitive, dificile sau frustrante pe care le presupune invatarea.

Atitudinea noastra, a parinţilor, privind invatarea si asigurarea unui climat de studiu adecvat contribuie la cresterea motivatiei in invatare. Daca noi, alaturi de cadre didactice, le asiguram toate cele enumerate mai sus, atunci atitudinea copiilor fata de scoala va fi de cele mai multe ori pozitiva.

In plus, exista si o serie de metode moderne de invatare, cum ar fi produsul educational online ScoalaIntuitext.ro, care au rolul de a apropia de copii informatiile din programa scolara intr-un mod placut.

„Acestea sunt mijloace care plac foarte mult elevilor si care pot fi introduse cu maiestrie de catre dascali. Pe copii ii ajuta, pentru ca tehnologia face parte din viata lor, iar utilizarea acesteia de catre scoala inseamna a face invatarea atractiva, prietenoasa, a lua in considerare preocuparile si interesele lor“, este de parere specialistul Intuitext in educatie.

Greselile adultilor

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Cum imbunatatim atentia copiilor
  Cum imbunatatim atentia copiilor
  25 martie 2021   

  Stresul si izolarea sociala din perioada pandemiei afecteaza nu doar echilibrul emotional al copiilor, ci si abilitatile lor cognitive. Cum putem imbunatati atentia copiilor?

 • Cum cresti un copil calm si capabil sa isi concentreze atentia
  Cum cresti un copil calm si capabil sa isi concentreze atentia
  18 noiembrie 2020   

  Intr-o epoca in care atentia ne este distrasa din aproape toate directiile, capacitatea de autocontrol si de concentrare asupra unei singure activitati pentru o perioada indelungata de timp devine un fel de superputere. Cum putem incuraja autocontrolul copiilor nostri?

 • Cum imbunatatim concentrarea atentiei
  Provocarea lunii Septembrie: 30 zile pentru o mai buna concentrare a atentiei
  31 august 2020   

  Pe parcursul lunii septembrie, poti aduce cateva schimbari in familia ta care va vor ajuta pe toti sa va concentrati atentia mai eficient. Iata cateva dintre provocarile pe care ti le recomandam sa le pui in practica in fiecare zi.

Mai multe