Articole
-
Cum imbunatatim atentia copiilor
Stresul si izolarea sociala din perioada pandemiei afecteaza nu doar echilibrul emotional al copiilor, ci si abilitatile lor cognitive. Cum putem imbunatati atentia copiilor?
-
Cum cresti un copil calm si capabil sa isi concentreze atentia
Intr-o epoca in care atentia ne este distrasa din aproape toate directiile, capacitatea de autocontrol si de concentrare asupra unei singure activitati pentru o perioada indelungata de timp devine un fel de superputere. Cum putem incuraja autocontrolul copiilor nostri?
-
Provocarea lunii Septembrie: 30 zile pentru o mai buna concentrare a atentiei
Pe parcursul lunii septembrie, poti aduce cateva schimbari in familia ta care va vor ajuta pe toti sa va concentrati atentia mai eficient. Iata cateva dintre provocarile pe care ti le recomandam sa le pui in practica in fiecare zi.
-
Efectul scindarii atentiei – ce inseamna si de ce e important pentru copilul tau
Cauzele problemelor de invatare pot fi legate de felul in care este prezentata lectia, de felul in care copilul isi organizeaza notitele sau de formularea ineficienta a informatiilor noi.
-
Cum pot profesorii sa mentina atentia copiilor in predarea online
Eficienta predarii si invatarii in mediul online poate avea de suferit: atentia copiilor este usor distrasa, tendinta de a amana este mai ridicata, iar oboseala se instaleaza mai repede.
-
Cum te poti concentra daca trebuie sa muncesti de acasa
Multi parinti care lucreaza de acasa se confrunta cu probleme de organizare a timpului si cu probleme de concentrare.
-
Dezvoltarea motrica, sociala, emotionala si cognitiva a copilului la 6 ani
Asemenea altor etape de dezvoltare a copiilor, varsta de 6 ani este caracterizata de o serie de contradictii.
-
Jocuri care dezvolta atentia copilului in primii ani de viata
Atentia este una dintre cele mai importante resurse ale copilului tau, mai ales in prezent, cand sursele de distragere a acesteia sunt atat de diverse si atat de puternice.
-
Nu inteleg notiunile noi din clasa? Ce uitam sa facem noi, parintii
Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta cadrele didactice la clasele primare este lipsa de atentie a copiilor la ore.
-
Distragerea atentiei in randul parintilor
Studiile din alte tari atrag deja atentia asupra faptului ca timpul petrecut de parinti uitandu-se in telefon a crescut, in detrimentul timpului dedicat interactiunii directe cu copilul.