characters characters

Nor de ploaie

Propus de: Antoaneta Smaranda   |   02 august 2011    |   4414 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 2 - 3 ani.

nor de ploaiePloile de vara ne aduc racoarea mult dorita in aceste zile calduroase. In zilele in care suntem in casa, ar fi frumos sa-i invatam pe cei mici cat de importanta e apa (pentru cei mai mari e bine venita si o discutie despre circuitul apei in natura). Iata cum am procedat eu cu nazdravanii mei.
 

De ce e nevoie?

- carton albastru/alb pentru nor
- carton alb/galben pentru picaturile de ploaie
- creion
- foarfeca (daca aveti foarfeca decorativa o puteti folosi)
- ata si ac


 

Cum se realizeaza

1. Se aseaza cartonul albastru/alb pe masa de lucru si se deseneaza conturul unui nor.

2. Se decupeaza norul.
Dariei i-a placut sa decupeze mai multi nori, inclusiv cu foarfecile decorative, pentru ca le-a facut “cadouri” prietenilor ei


3. Pe cartonul alb/galben se deseneaza picaturile de ploaie (nu uitati ca sunt mai mari pe masura ce se apropie de pamant din cauza fortei gravitationale). Am profitat de ocazie sa le povestesc despre gravitatie. Nu radeti, desi sunt mici, au inteles povestea cu Newton si marul cazut. I-a distrat si acum sunt atenti la toti pomii sa vada cum cade ceva.....sau sa provoace ei....forta gravitationala.

4. Se decupeaza picaturile.

5. Cu acul si ata se cos picaturile de ploaie de nor (se face nod dupa fiecare picatura). La partea asta a fost nevoie de ajutorul meu. Nu vroiam sa se intepe cu acul si sa se raneasca.

6. Se agata norul ca sa poata fi admirat de toata lumea. La noi sta agatat de lustra, la prietenii copiilor mei norul e agatat de cuierul din camera piticilor, de sifonier, de biblioteca, fiecare cum a avut inspiratie .

 
Antoaneta Smaranda, mamica de pitici nazdravani
Sunt mamica a doi nazdravani care fac multe boacane, ne jucam impreuna mereu si invatam lucruri noi (despre pirati, indieni, avioane, planete, dinozauri etc). Imi place sa ii vad cum descopera mereu cate ceva, sa le vad sclipirea din ochisori si bucuria cand inteleg ceva sau pun intrebari ca sa afle si mai mult si mai mult.
Din dorinta de a afla de la alte mamici experientele, aventurile minunate alaturi de copiii lor am creat http://piticidarvoinici.wordpress.com/

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Adriana    19.02.2012 - 18:18
    APRECIEZ CA ACORZI TIMP SA PETRECI CU COPIII!!! SUPER!
  • Utilizator Anonim
    antoaneta smaranda    11.10.2011 - 14:43
    multumim :)
    puteti folosi si o foarfeca decorativa pentru a face conturul norului ;)
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    07.08.2011 - 11:57
    Foarte ingenios!Felicitari!