characters characters

Harta casa - parc

02 iunie 2009    |   7651 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

 O vizita de la un prieten din alt oras ?
Ocazie ideala de a-i construi o harta a orasului tau!


Daca primesti vizita unei rude sau a unui prieten care nu este din orasul tau, nu pierde ocazia de a-ti invata copilul cate ceva despre orientare. Alcatuiti impreuna o harta a cartierului, facand o harta care sa conduca spre cel mai apropiat parc.
De asemenea, poti sa-ti incurajezi copilul sa faca felicitari sau postere de intampinare a oaspetelui. Astfel, se va simti ca un ghid turistic si isi va imbogati abilitatea de orientare.

Este nevoie de:

-    compas
-    rigla
-    hartie
-    creion

Ce trebuie facut:

1.    Alege un parc care nu este departe de casa. Apoi, ajuta-ti copilul sa deseneze o priveliste de ansamblu. Incepe cu casa, apoi deseneaza pe rand drumurile sau cararile pe care va trebui sa le foloseasca ca sa ajunga in parc. Nu uita sa marchezi bine destinatia finala.
2.    Ajutata-ti copilul sa noteze numele strazilor pe care le-a desenat.
3.    Apoi, folosind marginea colii de hartie, ajuta-l sa scrie pas cu pas indicatiile. Spre exemplu, la capatul strazii X, faci dreapta pe strada Y, etc.
4.    Poti desfasura activitatea pe mai multe zile, inainte sa ajunga oaspetele, profitand de ocazia de a testa harta. Ia-l pe copil la plimbare pentru a vedea daca harta lui este corecta si apoi incercati sa estimati distantele. Daca mergeti cu masina, atentioneaza-l sa se uite la kilometraj. Apoi, inscrieti pe harta sau pe foaia cu indicatii distantele sesizate. Exemplu: mergi pe strada X cca. 500 m apoi fa dreapta pe strada Y si mai mergi 200 m.
5.    Pune-l sa coloreze harta si sa deseneze sageti indicand sensul de mers. Dupa ce capodopera este gata, poti sa o inramezi.

Cu ajutorul acestui simplu joc, ajuti copilul sa sa-si contureze niste abilitati practice si sociale importante. A afla cum sa ajungi dintr-un loc in altul este intotdeauna interesant si ii va oferi sansa de a se simti ca "un om mare".

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    D. Viola    06.10.2010 - 15:11
    Este o idee tare interesanta si folositoare totodata. Multumesc!