characters characters

Ziua Pamantului –activitate pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   22 aprilie 2015    |   8625 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Ziua Pamantului activitate
Ziua Pamantului se sarbatoreste de 45 ani pe 22 Aprilie, in intreaga lume. Multi copii invata deja la scoala ca este important sa avem grija de paduri, sa economisim apa si curentul sau care sunt efectele poluarii asupra naturii. Insa un imbold in plus din partea parintilor nu strica niciodata:). Iata cum poti sarbatori Ziua Pamantului impreuna cu copiii sau elevii tai.

De ce ai nevoie

 • Acuarele
 • Coli albe
 • Carioci

Cum se realizeaza

Spune-i copilului tau despre semnificatia zilei de 22 aprilie. Ziua Pamantului a fost sarbatorita pentru prima data in 1970, iar in prezent la aceasta sarbatoare participa un miliard de oameni din intreaga lume. Unul dintre scopurile acestei sarbatori este atragerea atentiei asupra felului in care putem proteja mediul. Poti afla mai multe despre aceasta zi pe EarthDay.org.

Propune-i copilului tau sa faceti impreuna o activitate prin veti decide ce masuri veti lua fiecare dintre voi pentru a proteja natura.

Desenati Pamantul: un cerc pe care il colorati cu albastru si cateva pete verzi pe margine. Asigura-te ca cel mic lasa loc liber in centru.

Lasati desenul sa se usuce si scrieti pe o foaie o promisiune pe care o faceti ca sa protejati mediul. Puteti alege dintre reciclare, colectare selectiva a deseurilor, reducerea consumului de apa si energie electrica pana la plantarea de copaci – orice actiune vi se potriveste.

Scrieti-o pe o foaie de hartie si lipiti-o in partea de jos a foii pe care ati desenat planeta.

Apoi, pentru a declara „oficiala” promisiunea, copilul va lasa amprenta palmei sale in centrul desenului, marcand simbolic impactul pe care actiunile sale il au asupra planetei:).

Activitatea ii ajuta pe copii sa inteleaga vizual felul in care fiecare dintre noi afectam mediul inconjurator, iar rezultatul obtinut poate avea rolul de a-i aminti copilului promisiunea facuta.

tu faci jocul

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu