characters characters

(Video) London

Propus de: Shakespeare School   |   13 octombrie 2014    |   4447 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/bevgoodwin/12129506126


Have you ever been to London? Ati fost vreodata la Londra? Daca da, stiti ca va asteapta o lectie extrem de interesanta! Daca nu, trebuie sa includeti o vizita in minunatul oras in planurile voastre cat de curand. Intre timp insa, o sa vizitam Londra in imaginatia noastra, prin activitatile urmatoare. London, here we come!


Mai intai, pentru a intra in atmosfera britanica, ascultati si vizionati alaturi de copil faimosul cantecel London Bridge Is Falling Down:

si Fly to London:


Scopul nostru este ca la sfarsitul tuturor activitatilor sa stapanim foarte bine cele mai importante cuvinte si sintagme din cultura britanica: England (Anglia), English (nationalitatea si limba engleza), UK/United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord), Scotland (Scotia), Ireland (Irlanda), Wales (Tara Galilor), Madame Tussaud’s, Tower of London, Crown Jewels, museum of wax statues, Buckingham Palace, British Royal Family, Big Ben, the bell, the Houses of Parliament, the Clock Tower, Westminster Palace, Queen of England, Royal Wedding, groom, bride.


LONDON SPIDERGRAM

Materiale necesare: o coala alba A4, pixuri/creioane colorate

Asigura-te ca a retinut principalele obiective turistice ale Londrei. Apoi, luati coala alba A4 si scrieti in mijlocul ei London, incercuiti si trageti mai multe sageti de jur-imprejur, ca si cum ati desena un soare sau un paianjen. Scrieti in dreptul uneia dintre sageti London Bridge, dupa care faceti un mic brainstorming impreuna cu cel mic, incercand sa va amintiti cat mai multe dintre cuvintele legate de Londra pe care le-ati intalnit in cele doua cantecele.

Scrieti cate un cuvant in dreptul fiecarei sageti. Incercati sa il lasati pe copil sa participe si sa scrie cat mai mult, ajutandu-l doar cand este nevoie si de asemenea, incurajati-l sa fie cat mai creativ in alcatuirea acestei planse (poate desena, colora etc.).

La sfarsit, verificati ca ati scris toate acele cuvinte mentionate. Odata terminat acest spidergram, lipiti-l undeva unde amandoi il puteti vedea foarte bine.

 

ROLE PLAY: IN LONDON

 

Acum ca stim atat de multe lucruri despre Londra si despre ce putem vizita in acest oras, ne putem distra putin cu un joc de rol. Cele doua roluri pe care le puteti interpreta astazi, pe rand, sunt cele de turist in Londra (the tourist) si localnic (the local). Fii tu mai intai turistul care cere informatii localnicului, pentru a-i arata copilului un exemplu. Iata cum poate decurge dialogul:

Tourist: Excuse me, do you speak English?

Local: Yes, I do. I live in London.

Tourist: Oh, great. Tell me please, what can I visit in your city?

Local (aici localnicul ar trebui sa spuna cat mai multe locuri pe care si le aminteste, dar si ce se poate face sau vedea acolo): You can visit Madame Tussaud’s and see the wax statues or you can visit the Tower of London.

Tourist (adresati-i copilului intrebari extra): What can I do there?

Local: You can see the Crown Jewels.

Tourist: OK, what else should I visit?

Local: You should visit Buckingham Palace, where the British Royal Family and the Queen of England live.

Tourist: What about the Big Ben?

Local: Oh yes, that too. You can see the bell.

 

Continuati discutia pana ce ramaneti fara idei, dupa care faceti schimb de roluri: parintele devine turist, iar copilul va fi localnic.

 

CHARADES

Mima este un joc foarte indragit de copii, care ii ajuta sa treaca peste inhibitii si sa se exprime artistic. Si de aceasta data, atat tu, parintele, cat si copilul mimati pe rand cate unul dintre cuvintele invatate astazi, pentru ca celalalt sa ghiceasca (desigur, intotdeauna este mult mai distractiv daca sunt mai multi participanti, asadar daca aveti membri ai familiei sau prieteni doritori sa se joace, sunt bineveniti). Iata cateva idei: ne prefacem ca suntem o statuie de ceara, stand nemiscati intr-o anumita pozitie, insemnand ca ne aflam in vizita la Madame Tussaud’s. Sau putem mima ca suntem la Buckingham Palace, mimand un rege sau o regina. Raspunsurile trebuie date astfel: Are you at Madame Tussaud’s/Buckingham Palace etc.? Yes, I am. Well done!/No, I’m not. Try again!

 

QUIZ SHOW

Materiale necesare: optional, doua coli A4 si instrumente de scris

Este timpul acum sa ne imaginam ca suntem la un concurs de cultura generala (copiii adora sa-si foloseasca imaginatia). Din nou, veti lucra pe rand: mai intai, parintele va fi gazda emisiunii, iar cel mic va fi concurentul care trebuie sa raspunda la cat mai multe intrebari pentru a castiga puncte. Daca simtiti ca se poate, puteti pune intrebarile pe loc; daca nu, luati-va cateva minute in care fiecare dintre voi se poate gandi la intrebari, pe care si le poate scrie pe o foaie de hartie. Iata cateva idei de intrebari:

 • I am from England. What language do I speak? (R: English)
 • You can see wax statues here. Where? (R: Madame Tussaud’s)
 • Who lives at Buckingham Palace? (R: the British Royal Family)
 • Where are the Crown Jewels? (R: In the Tower of London)

Aceasta a fost lectia despre minunata capitala a Marii Britanii, Londra. Va invitam ca prima oara cand ajungeti cu adevarat in acest oras, sa nu uitati sa folositi cat mai multe dintre lucrurile invatate astazi. And don’t forget… HAVE FUN! :)


Autor: Roxana Iordache, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!


In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu