characters characters

Un joc pentru ziua de nastere a copilului tau

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 martie 2010    |   2570 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Ai organizat o petrecere pentru ziua de nastere a copilului tau si te-ai gandit sa fie si putin mai organizata din punct de vedere al jocurilor pe care le vor juca? Nu ai idei despre jocuri in grup decat cele ce implica alergatul prin casa, curte si inca doua –trei jocuri? Iti propunem un joc prin care poti sa-i ajuti pe copii sa-si dezvolte si gandirea. Un joc creativ, in grup si foarte interesant. Foloseste metoda palariilor ganditoare.

 

 

 

Cum se joaca?
1. Grupul de copii se imparte in 6. Daca nu ai invitat un nr de copii care sa permita formarea de grupuri egale ca numar, nu te ingrijora. Nu este obligatoriu ca grupurile sa fie egale.


2. Unul dintre copii sa din parinti va fi judecatorul.


3. Un alt copil va fi faptasul. Ganditi-va la o situatie in care cineva savarseste o infractiune. Ceva simplu. Ai putea sa le prezinti copiilor urmatoarea situatie: “un barbat are o sotie care este foarte racita si are nevoie neaparat de medicamente. Farmaciile sunt inchise, iar barbatul sparge o farmacie ca sa ia medicamentele pentru sotie. El este prins de politie si acuzat de furt.” Copiii vor fi avocati si vor lucra in perechi.


4. Prezinta ideea de palarii ganditoare. Pentru asta ai putea si sa confectionezi niste coifuri de culoare: alba (gandire obiectiva, bazata pe informatii si fapte), rosie (gandire bazata pe sentimente si emotii), neagra (gandire ce presupune scoaterea in evident a defectelor si a greselilor), galbena (abordarea pozitiva a situatiei), verde (o gandire creativa ce vizeaza noi alternative ale situatiei) si o palarie albastra (definirea clara a problemei si extragerea concluziilor).


5. Dupa ce copiii s-au impartit in grupuri conform gandirii care caracterizeaza fiecare palarie, jocul poate sa inceapa.


6. Prezinta perspectiva din care fiecare grup trebuie sa apare faptasul.


7. Judecatorul va lua decizia finala insa numai dupa ce a ascultat parerile si expunerea fiecarui grup.


8. La final faptasul va fi pedepsit asa cum vor cere copiii sau va fi achitat.

 

Recomandarile tale:

Tu ce alte idei de jocuri pentru petrecerea zilei de nastere a copilului ne propui?


 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu