characters characters

Un joc pentru intreaga familie: “Pazeste-ti coada”

Propus de: SOS Masina cu Jucarii   |   20 mai 2013    |   3031 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani, 18 ani +.

Vremea frumoasa ne imbie la joaca afara, iar perioada imediat urmatoare este un prilej minunat de a-i antrena pe toti membrii familiei in diferite activitati recreative. SOS Masina cu Jucarii va propune un joc pentru intreaga familie, simplu, dar care va fi cu siguranta pe placul tuturor, indiferent de varsta.


Jocul este potrivit pentru copiii peste 6 ani, intrucat presupune coordonarea miscarilor si viteza de reactie. Cu ajutorul acestui joc putem dezvolta copiilor capacitatea de coordonare, atentia, corectitudinea si respectarea regulilor, simtul tactil si……perseverenta.

Cum se numeste jocul: Pazaste-ti coada!

Cine se poate juca: oricine cu varsta peste 6 ani

Marimea grupului: de la 5 pana la 30-40 de persoane, poate si mai multi

Unde se poate juca: de preferat afara, insa daca exista un spatiu interior fara prea multe obstacole, se poate juca si in interior, aici fiind foarte importanta marimea grupului.

De ce aveti nevoie: esarfe/ saci menajeri/ bucati de sfoara sau hartie de aproximativ 50 cm lungime.

Cum se joaca:
Fiecare participant primeste o esarfa/sfoara/sac menajer etc., obiect pe care trebuie sa il puna in buzunarul din spate al pantalonilor astfel incat mai mult de jumatate din lungimea obiectului sa atarne precum o coada.
Participantii vor trebui sa isi pazeasca propria “coada” dar sa incerce, in acelasi timp, sa adune cat mai multe cozi de la ceilalti.
Cei ramasi fara coada ies din spatiul de joc indiferent de numarul de cozi pe care au reusit sa le stranga si ii incurajeaza pe cei ramasi.
Este foarte important sa specificati perimetrul in care se va desfasura jocul sau eventual sa-l delimitati.
De asemenea, pe masura ce jucatorii isi pierd cozile si merg in galerie, spatiul se poate micsora sau cei care deja au iesit pot forma un cerc in jurul persoanelor ramase in joc.
Nu e de prisos sa precizam ca nu avem voie sa tinem coada cu mana sau sa o innodam de gaica pantalonilor  (unii pot fi foarte creativi si pusi pe sotii).

Pe langa regulile de baza mai pot fi introduse si altele, in functie de spatiu, numarul de participanti etc. De exemplu, in cazul in care avem un grup mai mic, pentru a nu se termina foarte repede jocul, putem introduce urmatoara regula: cei care au o coada in mana in momentul in care li s-a luat coada, o pot inlocui.

Va dorim distractie placuta si nu uitati: este un joc pentru intreaga familie!

SOS Masina cu Jucarii, proiect al SOS Satele Copiilor Romania, este un program social mobil de tip Playbus, unic la nivel national, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006 proiectul SOS Masina cu Jucarii este sustinut anual de catre Fundatia Vodafone Romania

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu