characters characters

Miscare in aer liber pentru copii, pe timpul verii

Propus de: Questfield School   |   18 iulie 2016    |   5188 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

miscare si sport in timpul verii
Copiii sunt activi in fiecare zi. Acesta este motivul principal pentru care activitatea fizica stimuleaza cresterea lor si imbunatateste sanatatea lor fizica si emotionala. Mai mult, miscarea in aer liber reduce aparitia hipertensiunii arteriale, a diabetului, obezitatii si bolilor de inima mai tarziu in viata.

Sportul ofera unui copil mai mult decat doar bunastarea fizica, deoarece contribuie la dezvoltarea lui atat pe plan psihologic, cat si social, ajutandu-i in construirea caracterului. Exercitiul in aer liber este, de asemenea, cunoscut pentru a atenua starea de stres.

Sportul in timpul verii

Perioada verii este perfecta pentru activitati suplimentare in aer liber. Sportul si jocurile in aer liber constituie un mod bun de a stimula cresterea mentala si fizica a copiilor. De asemenea, in timpul verii, sportul trebuie imbinat cu o dieta sanatoasa. Acest lucru va aduce rezultate bune in stilul lor de viata, dezvoltarea mintii si a corpului.
sport in timpul verii

Un alt lucru recomandat de specialisti este acela de a evita pe parcursul verii caldura si deshidratarea. Trebuie, asadar, gasit un echilibru astfel incat sportul sa ramana o prioritate a celui mic.

Miscare în aer liber – ce sporturi practicam in timpul verii?

Inot

copii curs de inot

Inotul este unul dintre sporturile care ajuta cel mai mult la tonifierea si dezvoltarea muschilor, fiind recomandat inclusiv pentru gravide. Pe timpul verii, majoritatea piscinelor sunt deschise, un motiv in plus să il iei pe cel mic si sa va bucurati de cateva ore pline de energie si distractie, imbinand astfel sportul cu timpul petrecut cu familia.

Dans

dans copii

Unul dintre sporturile cu rol activ în dezvoltarea fizica a celui mic este dansul. Acesta ajuta in special la: coordonare, flexibilitate, echilibru si forta. Mai mult decat atat, dansul are un rol extrem de important în dezvoltarea increderii de sine, determinandu-te sa fii ambitios si perseverent in tot ceea ce faci. Dansul antrenează si spiritul de echipa si de competitie. Daca alegeti sa petreceti putin timp cu familia si vreti sa va bucurati si de miscare, fie in aer liber sau intr-o sala special amenajata, dansul este, de asemenea, o optiune foarte buna. Va puteti inscrie cu totii la cursuri de dans sau puteti, pur si simplu, sa practicati in sufragerie!

Tenis

tenis copii

Nu exista o varsta ideala pentru a incepe practicarea acestui sport, insa cu siguranta este un sport recomandat mai ales in anotimul cald, in aer liber. Tenisul antreneaza motricitatea si este propice pentru cei mai mici sa se desfasoare in grupuri de 2-3 copii, pentru ca au foarte multa energie si simt nevoia de a diversifica activitatea si discutiile. Asadar, mai ales daca sunt frati, tenisul este o varianta buna, iar un antrenor pasionat de ceea ce face poate aduce un mare plus lectiilor si bucuriei celui mic de a practica acest sport.

Lectii de echitatie

echitatie

Echitatia este un sport care are la baza relatia dintre copil - cal/ponei. Aceasta relatie este, si din punct de vedere terapeutic, una plina de energie si de bucurie. Acest parteneriat este bazat pe comunicare si pe o relatie de incredere care il ajuta ulterior pe cel mic sa inteleaga aceste valori si sa le deprinda. Este, asadar, un sport care are la baza prietenia, practicat de copii mici si mari, la orice varsta. Daca nu ati mai luat lectii de echitatie pana acum, poate ca este un moment bun sa vedeti ce energie si bucurie poate aduce acest sport intregii familli, intr-un weekend de relaxare.

Jocuri de miscare

jocuri de miscare

Jocurile de miscare sunt, practic, jocuri care ajuta la coordonare, dezvoltarea motricitatii fine si grosiere si mai ales la dezvoltarea spiritului de echipa. Aceste jocuri pot fi practicate oriunde in aer liber sau acasa, important este sa gasiti un spatiu suficient de mare pentru a va desfasura. Un exemplu de astfel de activitate puteti regasi aici. Alte exemple de jocuri de miscare sunt: jocurile din copilarie precum tarile, sotronul, elasticul, 1,2,3 la perete stai, patura/prosopul etc.

Questfield logoDespre Questfield

Scoala de vara internationala Questfield se adreseaza copiilor între 1.2 si 12 ani si gazduieste un concept international, bazat pe 3 elemente de baza: sport, arta si invatare prin joc. Printre activitati putem enumera: tenis, inot, echitatie, dans, jocuri de miscare, desen, activitati creative, lectura etc. Acestea sunt surprinse într-un orar bine organizat, pe grupe de varsta, intre 27 iunie si 19 august. Tema Scolii de vara este construita pe un concept educational international propriu, ce are la baza invatarea prin povesti/carti.

Puteti gasi mai multe informatii despre program, taxe si facilitati aici sau direct la office@questfield.ro sau la +4 0733 689 472.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu